Δείτε τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση για τις πληρωμές των Οικολογικών Σχημάτων:

Όσον αφορά τις πληρωμές των οικολογικών σχημάτων ακόμα περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί, εκτός από το κούρεμα μέσω του ΦΕΚ της τελευταίας στιγμής.

Το ίδιο το υπουργείο δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, ενώ ο Υπουργός ΑΑΤ, στις δηλώσεις του με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα διαφάνειας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρόλα αυτά αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία των πληρωμών του Πάσχα. Να πούμε εδώ ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λειτουργεί αφ εαυτού του, αλλά υπό τη σκέπη του ΥΠΑΑΤ και του αρμόδιου υπουργού κ. Αυγενάκη. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το πως συστήνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ιστοσελίδα του.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) είναι ο Ελληνικός Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
https://www.opekepe.gr/homepage-gr/opekepe-organisation-history-gr

Featured Image

Τονίζουμε δε πως σε αχαρτογράφητα νερά εκτιμούμε ότι θα κινηθούν και οι φετινές δηλώσεις…

Για την ιστορία να πούμε πως για το κούρεμα των οικολογικών σχημάτων ο Αγροτικός Σύλλογος το Πάσχα είχε έκδοση σχετική ανακοίνωση μέρος της οποίας επισυνάπτουμε:

Το “πρασίνισμα” μαύρισε το Πάσχα των αγροτών.
Με μεγάλες περικοπές έγιναν οι πληρωμές των οικολογικών σχημάτων δια χειρός της κυβέρνησης η οποία δυο μέρες πριν την κατάθεση των χρημάτων ψήφισε το κούρεμα σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος B’ 2537/29.04.2024.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Featured Image