Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες έρχονται ειδοποιητήρια για να δικαστούν – μέλη του Α.Σ. Μεσσήνης, που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις τον Φλεβάρη του 2022 και διεκδίκησαν την παραμονή τους στην καλλιέργεια με αξιοπρέπεια. Μια χρονιά που οι περισσότεροι παραγωγοί δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν λόγο του τεράστιου κόστους παραγωγής, που το πετρέλαιο εκτοξεύτηκε στα 2 ευρώ και έμεινε σε αυτά τα ύψη έως σήμερα ,μια χρόνια που τα περισσότερα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παράγωγης όπως το λάδι και η πατάτα αλλά και η σταφίδα που έμεινε αδιάθετη. Αυτά είχαν να αντιπαλέψουν τότε και ακόμη χειρότερα είναι σήμερα που τους λένε φούμαρα για επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ ,που οι επιδοτήσεις «χάνονται» και οι αποζημιώσεις «αναζητούνται» , που το κόστος παραγωγής έχει παγιωθεί σε εξωπραγματικά ύψη και οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι σαφώς λιγότεροι. Η κυβέρνηση δείχνει το αληθινό της πρόσωπο σέρνει τους συνδικαλιστές του αγροτικού κινήματος στα δικαστήρια για άλλη μια φορά.

Featured Image

Ρωτάμε το ΓΙΑΤΙ; Επειδή ζητήσαμε αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές; Ή διεκδικούμε φθηνό ρεύμα και κατάργηση του Φ.Π.Α. σε εφόδια και λιπάσματα; Ή μήπως επειδή ζητάμε εγγυημένη τιμή στα προϊόντα μας , να μην πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής ; Μπορεί να τους πειράζει που φωνάζουμε γιατί σε όλα τα προϊόντα ο καταναλωτής αγοράζει 5 και 10 φορές πάνω από την τιμή που φεύγει από το χωράφι μας και χαλάμε την «μπίζνα» των μεγαλεμπόρων και των εξαγωγέων.

Όποιος και αν είναι ο λόγος το σίγουρο είναι ότι δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες πιστές στην ΚΑΠ και την ΕΕ συνεχίζουν να ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και να αφήνουν να αλωνίζουν οι μεγαλέμποροι. Δεν μας πτοούν οι απειλές τους και τα δικαστήρια, τον δρόμο μας τον δείχνουν οι αγώνες μας μόνο μέσα από αυτούς είχαμε αποτελέσματα.

Δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιου είδους τακτικές, αν νομίζουν ότι θα μας διώξουν από την γη μας τόσο εύκολα είναι γελασμένοι. Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας. Τα Τρακτέρ μας είναι η δύναμη μας.

Featured Image