Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων κλοπών και υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι κατηγορούμενοι κατά το χρονικό διάστημα από 18.02.2024 έως 01.04.2024 είχαν διαπράξει τις κλοπές αφαιρώντας χρήματα, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες και διάφορα αντικείμενα από επιχειρήσεις, ανασφάλιστα οχήματα και δημόσιο χώρο εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή έλλειψη προσοχής των θυμάτων.

Επιπλέον, κάνοντας χρήση αφαιρεθείσας χρεωστικής κάρτας, προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ανεπιτυχώς τέσσερις ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Featured Image

Η προανάκριση συνεχίζεται από Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

Συνελήφθη για απόπειρα κλοπής ελαιολάδου

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, άνδρας κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής ελαιολάδου από αποθήκη οικίας που είχε καταγγελθεί την 14.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο ανωτέρω αποπειράθηκε να αφαιρέσει δέκα (10) δοχεία ελαιολάδου από την αποθήκη οικίας του παθόντα.

Featured Image