Τέλος σε φαινόμενα απεργίας πείνας για… πληρωμή επιδοτήσεων.

Στα τέλη του περασμένου έτους ένας αγρότης που είχε δικαιωθεί από τα δικαστήρια, αλλά παρέμενε απλήρωτος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άρχισε απεργία πείνας.

Η δραματική του ιστορία τότε κίνησε το ενδιαφέρον πολλών και όπως έγινε γνωστό δεν ήταν ο μόνος που αντιμετώπιζε το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή να του οφείλουν 10 χρόνια επιδοτήσεις και ενώ έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια, να μην έχει πρόσβαση στα χρήματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνω των 500 παραγωγών είναι σε αυτή τη μοίρα εδώ και μια δεκαετία, μη μπορώντας να ζήσουν τις οικογένειές τους, πόσο μάλλον να παράγουν.

Featured Image

Το θετικό είναι πως με παρέμβαση Αυγενάκη και μετά τις αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έρχεται η δικαίωση. Γύρω στα 16.000 ΑΦΜ που είναι δεσμευμένα, μπήκαν ήδη σε έλεγχο και μάλιστα ήδη έχουν εξεταστεί 5.000 περιπτώσεις. Από αυτές λένε οι πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν άμεσα τουλάχιστον 2.500 ΑΦΜ.

Πολλές περιπτώσεις αφορούν μεταβιβάσεις δικαιωμάτων σε περιπτώσεις θανόντων, περιπτώσεις αγροτών που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια, δικαιωμένες ιεραρχικές προσφυγές, διοικητικές πράξεις κ.λπ.

Μάλιστα οι πληροφορίες τονίζουν ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου όλα αυτά θα έχουν πληρωθεί…

Newsroom Agronewsbobomb

Featured Image