Τα βλέμματα όλων γύριζαν όταν περνούσε από εθνικές οδούς, λεωφόρους και κέντρα πόλεων το τρακτέρ με την ιδιαίτερη κόρνα που συμμετείχε στα συλλαλητήρια και στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Πολλά είναι τα βίντεο στα social media με το τρακτέρ από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας που δεν σταματάει να κορνάρει σε διάφορους ήχους, αλλά κυρίως σε αυτό του «Smooth criminal» του Michael Jackson και του «Βaby shark».

«Έχει 22 διαφορετικούς ήχους το σύστημα που έχω περάσει στο τρακτέρ» λέει στο makthes.gr ο ιδιοκτήτης του τρακτέρ Βαγγέλης Μηνόπουλος. Ο 28χρονος αγρότης, τοποθέτησε τον ειδικό μηχανισμό στις αρχές των αγροτικών κινητοποιήσεων και από την πρώτη στιγμή το τρακτέρ του ξεχώρισε. «Το έβαλα από την αρχή των μπλόκων. Στην ουσία είναι 8 κόρνες και με ένα μόνιτορ ρυθμίζω τι θα παίξουν. Δεν μπορείς να το βρεις εύκολα αυτό το σύστημα, ωστόσο δεν κοστίζει πάρα πολλά χρήματα. Το έβαλα γιατί από μικρός ήθελα να είναι ξεχωριστό το τρακτέρ μου. Πάντα το πρόσεχα και έβρισκα κάτι ξεχωριστό να του προσθέτω» αναφέρει ο Βαγγέλης Μηνόπουλος.

Από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το τρακτέρ φορτώθηκε σε φορτηγό μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας και από εκεί ενσωματώθηκε στο κομβόι προς το Σύνταγμα. Από το Σύνταγμα γύρισε πίσω στην Αλεξάνδρεια και τη Δευτέρα βρέθηκε στο αγροτικό συλλαλητήριο στους Ευζώνους. Σε όλη την διαδρομή ξεχώριζε από την κόρνα του και πολλοί οδηγοί ανταποκρίνονταν με κόρνες. «Πήγαμε στον αγώνα μας και προσφέραμε στον κόσμο χαμόγελο. Όταν μας έβλεπε ο κόσμος ήταν χαρούμενος, δεν ακούσαμε ποτέ κάτι κακό κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου και των κινητοποιήσεων. Όταν άκουγαν την κόρνα τους φαινόταν περίεργο και πρωτόγνωρο. Αμέσως έβγαζαν βίντεο και μου έβγαλαν το όνομα ως… αγρότης Michael Jackson» περιγράφει για την ανταπόκριση του κόσμου ο 28χρονος.

Φυσικά μέσα στο κέντρο της Αθήνας και στο Σύνταγμα, τα κινητά ήταν πολλά περισσότερα που σηκώθηκαν για ένα βίντεο. «Ακόμα και στην εθνική οδό μας χαιρετούσαν τα αυτοκίνητα που μας προσπερνούσαν, στις γέφυρες ο κόσμος μας περίμενε για να μας χαιρετήσει και εννοείται όταν μπήκαμε στην Αθηνά μέσα σε μια ώρα το TikTok γέμισε με βίντεο με το τρακτέρ. Ένιωθα όμορφα γιατί είδα τον κόσμο να χαμογελά. Αξίζει που έβαλα τις κόρνες, γιατί δώσαμε χαρά στον κόσμο» δηλώνει ο Βαγγέλης Μηνόπουλος.

Featured Image

«Με πονάει που φοβάμαι για το μέλλον»

Ωστόσο και ο νεαρός αγρότης, κατέβηκε στο συλλαλητήριο με σκοπό να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και πλέον φοβάται για την επιλογή και για τον μέλλον του.

«Είμαι τρίτη γενιά αγρότης, ασχολούμαι με το βαμβάκι και τα δέντρα. Από μικρός έκανα δυο δουλειές, μέχρι τη στιγμή που μου είπε ο πατέρας μου ότι πρέπει να διαλέξω αν θέλω να είμαι αφεντικό ή υπάλληλος. Αποφάσισα έτσι να ασχοληθώ με τις καλλιέργειές μας αλλά όπως έγιναν τα πράγματα καλύτερα να ήμουν υπάλληλος» λέει 28χρονος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια. «Με πονάει πολύ που φοβάμαι για το μέλλον μου. Αυτά που γίνονται και οι αποφάσεις που λαμβάνουν για τον πρωτογενή τομέα μας καταστρέφουν. Δεν είμαι μόνο εγώ, υπάρχουν πολλοί νέοι που ασχολούνται με τα χωράφια. Είμαστε μικρά παιδιά και είναι κρίμα να βλέπουμε να καταστρεφόμαστε. Πρέπει να δικαιωθούμε και να μας στηρίξει η κυβέρνηση» τονίζει ο Βαγγέλης Μηνόπουλος.

Πηγή: makthes.gr

Featured Image