Για πολύ μεγάλης έκτασης ζημιά, κάνει λόγο εκ μέρους του τοπικού συνεταιρισμού Δοκιμίου, ο Δημήτρης Καλαμπόκας.

Δεκαπέντε μόλις ημέρες πριν την έναρξη του θερισμού στα πρώιμα καλαμπόκια της περιοχής του Αγρινίου, ο κακός καιρός με το χαλάζι και τα δυνατά μποφόρ, ισοπέδωσαν στην κυριολεξία την καλλιέργεια καλαμποκιού.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Καλαμπόκας “η ζημιά υπολογίζεται στο 30%+ στα καλαμπόκια στον κάμπο Αγρινίου και συγκεκριμένα στις περιοχές Πλάτανος και θέση Τσάϊκας Μεγάλης Χώρας από την χθεσινή κακοκαιρία, Σε κάποιες δε περιπτώσεις και σε συνδυασμό με τις απώλειες από τον καύσωνα, οι ζημιές ξεπερνούν το 70%”.

Από την Πέμπτη το Agronewsbomb έγραψε για τις μεγάλες ζημιές στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ζημιές που αφορούν τριφύλλια, καλαμπόκια, κηπευτικά, αλλά και ελιές.

Featured Image

Δείτε φωτογραφίες από τα καλαμποκοχώραφα του Αγρινίου που υπέστησαν ζημιές

“Συνοδευόμενος από τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Σάββα Βλάχο και τον διευθυντή ΓΟΕΒ Κώστα Βήττα επισκέφθηκα αγροτικές περιοχές του Δήμου Αγρινίου και Μεσολογγίου που επλήγησαν από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, ανεμοθύελλα). Διαπιστώσαμε την δύσκολη κατάσταση για τους παραγωγούς και από πλευράς μας ήδη πιέζουμε για άμεση καταγραφή των ζημιών και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών για την αντικειμενική καταγραφή των ζημιών”, έγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομάτης.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image