Τα προβλήματα των αγελαδοτρόφων τέθηκαν σε συνάντηση στη Βόνιτσα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνάντηση που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Εκτροφέων Βοοειδών Αναπαραγωγής (Βοῦς Ελλάς) συζητήθηκαν οι προβληματισμοί και τα αιτήματα των κτηνοτρόφων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ωστόσο και ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Οινιαδών με εκπρόσωπο Χρήστο Χαρδαλιά.

Οι κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, ζητούν την παράταση πρασινίσματος για το 2023 γιατί θεωρείται μεταβατικό στάδιο για τη νέα ΚΑΠ, τη συνδεδεμένη ενίσχυση του βόειου κρέατος στα 250 ευρώ, τη διατήρηση του μέτρου 9 αλλά και να να αυξηθεί το κονδύλι στη γεωργία και κτηνοτροφία ώστε να μην υπάρχουν περικοπές σε κανένα αγρότη. Ζητείται εξάλλου και η καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης για όλους.

Featured Image

«Ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου ας δούμε όλοι το παράδειγμα του συνεταιρισμού από Λιβάδι Ελασσόνας, τις τιμές που κερδίζει στις δημοπρασίες, καθώς ως συνεταιρισμός πουλάει σε υψηλότερες τιμές έναντι των μεμονωμένων κτηνοτρόφων», ανέφερε στο agrinionews ο κτηνοτρόφος κ. Χαρδαλιάς.

Στόχος να υιοθετηθούν παρόμοιες προσπάθειες ενώ στέλνουν το μήνυμα στους προβατοτρόφους της παραγωγής πως όταν συνεταιρίζονται, κερδίζουν περισσότερα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image