Δυο εβδομάδες έχει να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, εν αναμονή των αλλαγών στη σύνθεση του Συμβουλίου.

Με την δημοσίευση σε ΦΕΚ, όπως αναφέραμε σε προηγούμενό μας άρθρο, της απόφασης για το νέο ΔΣ, αναμένεται και η πρώτη του συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες, το πιθανότερο προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, στη συνεδρίαση αυτή θα τεθεί το… ξεκλείδωμα ενός νέου πακέτου αποζημιώσεων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε πρώτη προτεραιότητα για πληρωμή βρίσκονται τα πορίσματα που έχουν ολοκληρωθεί για ζημιές του 2023 και δεν είναι και λίγα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν φτάσει στα κεντρικά του οργανισμού και οι παραγωγοί να έχουν πληρώσει και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Featured Image

Το προηγούμενο διάστημα ο ΕΛΓΑ με sms στα κινητά των παραγωγών που είχαν εκκρεμότητες, τους υπενθύμισε να αποπληρώσουν τις εκκρεμότητές τους. Σε πρώτη φάση, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πακέτο αποζημιώσεων, που μπορεί να περάσει και τα 50 εκατ. ευρώ, οι δε ημερομηνίες καταβολής δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, αλλά ασφαλώς θα τεθούν στο νέο Συμβούλιο, την ερχόμενη ή το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image