Με τη βροχή να παραμένει άφαντη εδώ και μήνες η περίπτωση του φράγματος Μπραμιανών αρχίζει να θυμίζει παλιές κακές εποχής με το φαινόμενο της λειψυδρίας να αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μανώλης Παπαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως αυτή τη στιγμή το απόθεμα του φράγματος Μπραμιανών αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τα 9 εκατ. κυβικά νερού και μειώνεται διαρκώς με μόνη πηγή εισροών τις πηγές της Μαλαύρας.

Featured Image

Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να μην υπάρξει πρόβλημα τους επόμενους μήνες, αν όμως το φαινόμενο της λειψυδρίας συνεχιστεί θα υπάρξει πρόβλημα με τις καλοκαιρινές φυτεύσεις και βέβαια όλη την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως αντίθετα με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Κρήτη το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η περιοχή δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια τηρείται μια σχετικά περιοριστική πολιτική στη χρήση του νερού με σκοπό να υπάρχει ένα απόθεμα στα Μπραμιανά, το οποίο βέβαια πλέον έχει αρχίσει να κινδυνεύει.

Featured Image