Μέχρι το τέλος του έτους μια πράξη στη Λακωνία είχε περάσει τα 10 ευρώ και κάποιες ίσως μεμονωμένες.

Όμως με το νέο έτος υπάρχει ελαιοτριβείο στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο Βλαχιώτη, που συνεχίζει να δίνει αυξήσεις στις τιμές.

Πρόκειται για το ελαιοτριβείο Π. Κολοκούρη – Γ.Βλάχου, που με νέα ανάρτηση – ανακοίνωση ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ελαιοπαραγωγούς για τις νέες τιμές.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: “Kάνουμε ποδαρικό στο 2024 με νέα αύξηση στο ελαιόλαδο και συγκεκριμένα, 10 ευρώ με οξύτητα μέχρι 0,29 και 9,61 όλα τα υπόλοιπα χωρίς οξυμέτρηση εκτός το ελαιόλαδο από ελιές Καλαμών, η τιμή του οποίου είναι στον παραγωγό στα 9,50 ευρώ το κιλό”.

Featured Image

Σημειωτέον ότι η ελαιοσυγκομιδή έχει ολοκληρωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λόγω και της μεγάλης ακαρπίας, συνεχίζεται όμως για λίγο ακόμα σε κάποιες ζώνες της Πελοποννήσου, αλλά και της Κρήτης, όπου επίσης η τιμή είναι κοντά στα 10 ευρώ το κιλό.

Οι παραγωγοί ειδικά στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές (κυρίως της Πελοποννήσου) ανησυχούν για την συνεχιζόμενη ανυδρία, που δεν αποκλείεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και τη νέα σεζόν, καθώς τα δέντρα είναι σε συνεχές σοκ εξαιτίας και των υψηλότατων και ασυνήθιστων θερμοκρασιών του Δεκέμβρη, που ήταν ο θερμότερος στην ιστορία.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image