Στις 20 Ιανουαρίου, μετά από πολλαπλές πιέσεις του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις στη Βουλή αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και του τι ακριβώς συνέβη τη φετινή χρονιά με τις επιδοτήσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, είχε ζητήσει τρεις φορές την ενημέρωση του σώματος για το τι ακριβώς συνέβη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνει την τρίτη κατά σειρά δεκτό το αίτημα του και να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 20 Ιανουαρίου επί του θέματος. Στην Επιτροπή έχουν κληθεί για να δώσουν τις απαντήσεις τους τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, όσο όμως και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν στη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων που μπορούν να έχουν στη διάθεση τους για να μπορέσουν να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο βουλευτής Ηρακλείου μάλιστα και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος Χάρης Μαμουλάκης, βρέθηκε χθες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο προκειμένου να μιλήσει με τα στελέχη του Οργανισμού, αλλά και να κατανοήσει τι έχει συμβεί.

Featured Image

Με βάση τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ανεπίσημα κι αναμένεται να κωδικοποιήσει σε επίσημη μορφή έως τις 20 Ιανουαρίου, είναι πως η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για όλες τις αρρυθμίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις οποίες κι επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί, αντικαθιστώντας γαλάζια στελέχη του οργανισμού, με … περισσότερο ελεγχόμενα γαλάζια στελέχη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν απίστευτα υποκριτικό το γεγονός η ίδια η κυβέρνηση να λοιδορεί τις κυβερνητικές της επιλογές και να τις αλλάζει, χωρίς ωστόσο να παραδέχεται τα λάθη της, σύμφωνα με την patris.gr.

Όπως τονίζουν παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι όποιες αλλαγές υλοποιηθούν στο κομμάτι της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ελάχιστα πράγματα θα μπορέσουν να αλλάξουν, ωστόσο πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τη διαχείριση του χάους που η ίδια δημιούργησε, σαν μια μεγάλη νίκη – προσφορά προς τους αγρότες.

Featured Image