Τι δήλωσε στο Agronewsbomb ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Ηρακλείου κ. Γιώργος Τζουλιαδάκης.

Στάση αναμονής τηρούν οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου σε σχέση με τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα της νέας χρονιάς.

Όπως λέει στο Agronewsbomb ο κ. Γιώργος Τζουλιαδάκης, πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ηρακλείου: “τα δεδομένα μέχρι σήμερα είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγών πληρώθηκαν το Νοέμβριο προς 1,25 ευρώ το κιλό, με εξαίρεση λίγους, που πήραν 1,30 ανάλογα και την ποσότητα που παρέδωσαν. Για τη νέα χρονιά δεν έχει γίνει καμιά πρόταση εδώ στην περιοχή μας και όλα εξαρτώνται από τις συμφωνίες που θα κλειστούν στην ηπειρωτική Ελλάδα”.

Featured Image

Εν τω μεταξύ την αγωνία του για όσα ζητήματα έχουν προκύψει με τους κτηνοτρόφους που δίδουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης εξέφρασε ο κ. Τζουλιαδάκης μέσω της εκπομπής “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον politica 89.8 καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να βρει άμεσα λύσεις, ώστε να πέσει το κόστος παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων, για να είναι προσβάσιμα στον καταναλωτή.

Αναφέρθηκε στο θέμα των νεογέννητων προβάτων που σε διάφορες περιοχές της Κρήτης έχασαν την ζωή τους εντελώς ξαφνικά και όπως αποφάνθηκαν ειδικοί οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, ενώ σχολίασε και την πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει στη δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων εντός των Επιμελητηρίων, την ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών, την ίδρυση Κτηνοτροφικών Πάρκων καθώς και το νέο πλαίσιο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Featured Image