Με το βλέμμα στραμμένο στη καθοριστική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό αύριο (13/2) το μεσημέρι, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα ενώ προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς τελωνείων.

Στο τελωνείο των Ευζώνων βρίσκονται με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Παιονίας και του Κιλκίς. Περισσότερα από 100 είναι τα τρακτέρ, που βρίσκονται περιμετρικά του τελωνείου και θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι και την αυριανή σύσκεψη με τον Κυρ. Μητσοτάκη και θα κινηθούν ανάλογα.

Featured Image

Αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα αποχωρήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι αποφασισμένοι να κλείσουν το ρεύμα κίνησης φορτηγών και εμπορευμάτων. Με αυτό τον τρόπο, θέλουν να αντιδράσουν στην αθρόα εισαγωγή γεωργικών προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια ελληνοποιούνται με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στη δική τους καλλιέργεια και παραγωγή αφού τα προϊόντα τους παραμένουν αδιάθετα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κομβόι των αγροτών ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:00 από το Πολύκαστρο, ωστόσο διασχίζοντας την ΕΟ Κιλκίς-Ευζώνων, στο ύψος του Πευκοδάσους τους σταμάτησε αστυνομικό μπλόκο με εντολή εισαγγελέα. Οι αγρότες, όμως ήταν αποφασισμένοι, μπήκαν μέσα σε χωράφια και αγροτικούς δρόμους και έφτασαν μέχρι το τελωνείο.