Το τριφύλλι… τριφυλλάκι φαίνεται πως θα πούνε πάλι οι παραγωγοί φέτος, ειδικά αν δεν πάει ο καιρός καλά, όπως έγινε και την περασμένη σεζόν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές να εκτοξευθούν.

Ο κ. Γιώργος Καρασιώτας από τις εταιρείες “TEAM AGROKOTON” και “KARASIOTAS GROUP” με έδρα στο Φράγκο Καρδίτσας δήλωσε στο Agronewsbomb τα εξής: “στην περιοχή της Θεσσαλίας η κατάσταση με τις καλλιέργειες τριφυλλιού φέτος προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη, από την άποψη ότι πολλά αγροτεμάχια σε Καρδίτσα και Λάρισα παραμένουν μέσα στο νερό. Όλο αυτό σίγουρα θα φέρει μείωση εκτάσεων με τριφύλλια. Θεωρώ ότι θα έχει έλλειψη το προϊόν. Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι η έλλειψη επάρκειας σε τριφυλλόσπορο, κάτι που επίσης θα επιδράσει αρνητικά. Στην Καρδίτσα σίγουρα οι εκτάσεις θα είναι μειωμένες. Να σημειώσω ότι έχει αυξηθεί αρκετά και το κόστος προμήθειας σπόρων από το εξωτερικό. Εμείς φέρναμε μέχρι πρότινος σπόρια με τελική τιμή στα 5,5 και 6 ευρώ και τώρα έχουν φτάσει αυτά να πρέπει να τα δίνουμε έως και 10 ευρώ για να μένει κάτι και σε μας”.

Ο Γιάννης Βάγκος, πολύπειρος παραγωγός από τη Λιβαδειά λέει από την πλευρά του μιλώντας στο Agronewsbomb τα εξής: “τα τριφύλλια τα διαθέσιμα σήμερα τα ανώτερης ποιότητας είναι πλέον στα 40 λεπτά το κιλό από την αποθήκη του παραγωγού. Ωστόσο αυτά είναι πολύ λίγα πλέον. Μεγάλο πρόβλημα εκτιμώ πως θα υπάρξει φέτος στην περιοχή μας, αν επικρατήσει ανομβρία, καθώς το προϊόν έχει μεγάλες ανάγκες σε νερό. Όσον αφορά τώρα στα δεύτερα (κατώτερης ποιότητας) τριφύλλια είναι πολύ πιο κάτω οι τιμές, γιατί λίγοι τα ζητάνε”.

Ο Νίκος Μάγκαλος από το Μεσολόγγι, παραγωγός και θεριζοαλωνιστής σημείωσε στο Agronewsbomb τα εξής: “στην περιοχή του Μεσολογγίου έχει καλοκαιρία εδώ και αρκετό καιρό και τις προηγούμενες ημέρες κόπηκαν τα πρώτα τσαΐρια και τριφύλλια Αλεξανδρινά που προορίζονται για ενσίρωση. Οι τιμές είναι κατόπιν συνεννόησης”.

Featured Image

Ο Δημήτρης Πανούσης, παραγωγός από το Δρυμό Θεσσαλονίκης αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb ότι έχει τις τελευταίες ημέρες κινηθεί η αγορά, η δε τιμή για τα καλά τριφύλλια από την αποθήκη είναι στα 30 λεπτά, ενώ τα χαμηλότερης ποιότητας πάνε και έως 25 λεπτά”.

Τελειώνει το τριφύλλι στην Κρήτη

Από την πλευρά του ο κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο Γιώργος Στριλιγκάς χτύπησε καμπανάκι κινδύνου μιλώντας στο Agronewsbomb σχετικά με τις ποσότητες και την επάρκεια του προϊόντος στην Κρήτη, σημειώνοντας πως σε λίγο τελειώνει. Οι δε τιμές, όπως πρόσθεσε, είναι από 55 έως 64 λεπτά το κιλό, δηλαδή πάρα πολύ ψηλά.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image