Πριν από λίγους μήνες άρχισε η δραστηριοποίηση της ομάδας παραγωγών από το Κεφαλόβρυσο με την επωνυμία “Ελαία” και λίγο μετά, μετατράπηκε σε Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό.

Ο Συνεταιρισμός πλέον, όπως αναφέρει στο Agronewsbomb, ο επικεφαλής κ. Φώτης Ζούκας έχει δηλωθεί στην περιφέρεια, συμμετέχει στο πρόγραμμα 9 από όπου έχει και οφέλη, μετρά πλέον 23 μέλη-παραγωγούς της περιοχής με πάνω από 20.000 δέντρα λαδοελιάς και Καλαμών, ενώ βάζει πλώρη για νέες δραστηριότητες.

“Ακόμα δεν έχουμε κάνει μαζί ως παραγωγοί μαζική πώληση προϊόντος, όμως για το μέλλον το σκεφτόμαστε. Έως σήμερα έχουμε κάνει συνεργασία για αγορά εφοδίων σε καλή τιμή, ενώ μας έχει παραχωρήσει χώρο για τα γραφεία μας ο δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Το επόμενο διάστημα στόχος μας είναι να κάνουμε δικά μας γραφεία. Ξεκινήσαμε με 17 μέλη αλλά τώρα αυξανόμαστε. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους αγρότες της περιοχής, καθώς υπάρχει και το δέλεαρ της μειωμένης φορολογίας”, συμπληρώνει μιλώντας στο Agronewsbomb.

Featured Image

Τα μέλη του Συνεταιρισμού “Ελαία” έχουν παραγωγή ελιάς Καλαμών βρώσιμης και ελαιολάδου. Στην περιοχή κυριαρχεί η καλλιέργεια της Καλαμών, που ειδικά φέτος πάει καλά από άποψη τιμής. Σύμφωνα με τον κ. Ζούκα: “οι προπέρσινες ελιές από κάδες που είναι έτοιμες προς κατανάλωση έχουν πιάσει τιμή στο 200άρι στα 2,60 ευρώ το κιλό, ενώ οι περσινές πιάνουν μέχρι και 2,30 ευρώ το κιλό. Εκτιμώ, πως στη νέα χρονιά θα μπούμε με άδειες αποθήκες, αφού υπάρχει τεράστια ζήτηση και τα αποθέματα δεν επαρκούν”.

Αναφορικά με την κατάσταση των δέντρων, όπως προσθέτει: “στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού η κατάσταση είναι καλή και όλα εξελίσσονται ομαλά, όμως με συναδέλφους που μιλάμε από τις Οινιάδες, μας λένε πως υπάρχουν προβλήματα και δεν θα υπάρχει παραγωγή τη νέα χρονιά”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image