Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά, ήδη από τις πρώτες μέρες της νέας κυβερνητικής περιόδου, τις διερευνητικές επαφές για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ο οποίος επιβάλλεται και από τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση.

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σχεδιάζεται τους επόμενους 3-4 μήνες να κατατεθεί στη Βουλή, ως πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου, ο νέος εκσυγχρονισμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Πρόκειται για μια σημαντική δέσμευση προς όφελος των αγροτών μας, καθώς η αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ θα οδηγήσει στην πλέον έγκαιρη παροχή αποζημιώσεων, θα ενισχύσει την ενεργητική προστασία, θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, ενώ θα λαμβάνει υπόψιν την κλιματική κρίση και τις συνακόλουθες επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή.

Featured Image

Ήδη, ένα πρώτο σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της λειτουργίας του Οργανισμού είναι η ανάδειξη, εντός των επόμενων ημερών, ανάδοχο έργου για τη ψηφιοποίηση της εκτιμητικής διαδικασίας, όπου η εκτίμηση της ζημίας θα γίνεται με διαφάνεια και ταχύτητα και ο Γεωπόνος – Εκτιμητής θα προϋπολογίζει την έκταση της ζημίας και το ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης, ώστε ο παραγωγός να έχει πλήρη και ξεκάθαρη γνώση της υπόθεσής του.

Αυτό το έργο, άραγε, ποιός θα το πάρει;

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image