Η πρόσφατη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική έφερε στην επιφάνεια όχι μόνο την προχειρότητα με την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται και χειρίζονται την αγροτική πολιτική της Ελλάδας, αλλά και τον εμπαιγμό τους απέναντι στον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο.

Αυτό φάνηκε στη συζήτηση που προκάλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, με έναν και μοναδικό στόχο: να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κινητοποιήσουν τις ευρωομάδες στις οποίες ανήκουν όσον αφορά τις αλλαγές και τις βελτιώσεις της ΚΑΠ με τις οποίες συμφωνούσαν.

Ο υπουργός μίλησε με τους πάντες, μάζεψε προτάσεις τους και τις συζήτησε και με τους «νότιους» ομολόγους του, καταδεικνύοντάς τους ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι μόνο προβλήματα της Ελλάδας αλλά και δικά τους. Συμφώνησαν μαζί του και έτσι διαμορφώθηκαν οι απαιτούμενες συμμαχίες. Κινητοποίησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και όταν πήγε στις Βρυξέλλες τούς είπε: «Συνάδελφοι, ένα λεπτό. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές και βελτιώσεις».

Και ενώ έχει κάνει τα πάντα και θα μπορούσε να το καρπωθεί, αποφασίζει να ενημερώσει τα κόμματα και να ζητήσει τη στήριξή τους.

Featured Image

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ήθελε πολύ να γίνει η συζήτηση χωρίς να έχει καμία θέση! Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί, συμφωνώντας στις περισσότερες από τις 19 προτάσεις της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ τα γνωστά… Η Πλεύση Ελευθερίας μία από τα ίδια, κ.ο.κ.

Τελικά, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη επείγουσα διαδικασία που του επιτρέπει να ψηφίσει στο τέλος Απριλίου για την αναθεώρηση της ΚΑΠ. Εκεί εμφανίστηκαν οι Πράσινοι αντιδρώντας στις αλλαγές, διαφωνώντας με τη διαδικασία, όπως και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου (ο οποίος μίλησε για τεχνητό λάθος). Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μην είναι παρόντες στην ψηφοφορία! Αυτά για να καταλάβετε ποιοι ανεβαίνουν στα τρακτέρ τη μια μέρα και την άλλη κοροϊδεύουν τους αγρότες…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Featured Image