Απόβαση και παραμονή 300 τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη για 4 μέρες, όσο και η διάρκεια της AGROTICA.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, ημέρα εγκαινίων της AGROTICA 2024 , θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ,με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας. «Μέχρι τις 11 π.μ. θα γίνει η μετεγκατάσταση 300 τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων μέσα στην πόλη , απέναντι από την πλατεία ΧΑΝΘ , έξω από τον πύργο του ΟΤΕ , ανέφερε στην IMATHIOTIKIGI.GR ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, κ. Διαμαντής Διαμαντόπουλος ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θασσαλονίκης.

Να αναφέρουμε ότι στη σύσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας , οι Γιάννης Παναγής και Διαμαντής Διαμαντόπουλος από τις Σέρρες, ο Γιώργος Σιδηρόπουλος από τα Γιαννιτσά, ο Δημήτρης Παπαδάκης από τη Χαλκιδική, ο Θωμάς Καρυπίδης από το Κιλκίς , ο Παναγιώτης Κουκουγιαννίδης (μπλόκο Κουφαλίων) και εκπρόσωπος των μελισσοκόμων.

Featured Image

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε τα 300 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα να έχουν συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης τον οποίο αναφέραμε παραπάνω, αλλά και να παραμείνουν για 4 μέρες εκεί για να μην υπάρξει ζήτημα παρεμπόδισης της κυκλοφορίας.

Η IMATHIOTIKIGI.GR επικοινώνησε με τον κ. Γιάννη Παναγή από τον Πανσερραϊκό Αγροτικό Σύλλογο ο οποίος ανέφερε τα εξής: “Είναι κάτι πρωτόγνωρο, εθιμοτυπικά δεν πηγαίνουμε για μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, παραμένουμε καθ΄ όλη διάρκεια της AGROTICA, άλλωστε είναι έκθεση και γιορτή των αγροτών, αρά αναδεικνύουν και με μια μηχανοκίνητη παρουσία, το τεράστιο πρόβλημα που τα κέντρα των Αθηνών και Βρυξελλών , διαχρονικά έχουν εφαρμόσει και έχουν φέρει αυτή τη δυσμενή κατάσταση στον αγροτικό κόσμο» και συνέχισε «Κάλεσμα συσπείρωσης και αντίδρασης σε όλους τους κλάδους του πρωτογενή να παραστούν την Πέμπτη σε αυτό το μεγαλειώδη συλλαλητήριο καθώς και κάλεσμα σε μια ολόκληρη κοινωνία, διότι η κινητοποίηση έχει και την έννοια της κινητοποίησης για μία τάξη 10.000.000 καταναλωτών της χώρας μας».

Πηγή: imathiotikigi.gr