Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ η συνδεδεμένη καλαμποκιού αφορά στον κωδικό 0114.

• Υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά το τιμολόγιο αγοράς του σπόρου.

• Στην περίπτωση ιδιοκατανάλωσης, επιλέγεται το πεδίο της ιδιοκατανάλωσης, συμπληρώνεται το πεδίο των κιλών που αφορούν την ιδιοκατανάλωση και υποβάλλεται το σχετικό τιμολόγιο αγοράς σπόρου που αφορά το μέρος της παραγωγής που θα χρησιμοποιηθεί για ζωοτροφή.

• Στην περίπτωση παράδοσης προϊόντος σε κτηνοτρόφο συμπληρώνεται το πεδίο ΑΦΜ Αγοραστή Κτηνοτρόφο καθώς και το πεδίο με τα κιλά Προϊόντος προς Πώληση και αναρτάται το σχετικό παραστατικό έως τις 15.03.2025 (κωδικός δικαιολογητικού 194).

Featured Image

Μεγάλα προβλήματα πέρσι κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, πρώτη χρονιά υλοποίησης του μέτρου της συνδεδεμένης στο καλαμπόκι δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Αυτά είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν έγκαιρα ο αγροτικός κόσμος, αλλά και οι έμποροι σχετικά με τις νέες διαδικασίες. Αποτέλεσμα; Πολλοί να μην προλάβουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα χαρτιά, αρκετοί έμποροι να τρέχουν την τελευταία στιγμή να μπουν στο μητρώο και τους αγρότες να παλεύουν να αποδείξουν ότι δικαιούνται τα χρήματα της συνδεδεμένης, που τελικά ήταν και μειωμένα από την ενδεικτική τιμή. Ένα άλλο πρόβλημα είχε να κάνει με το γεγονός ότι από το ΥπΑΑΤ δεν προβλέφθηκε ποτέ το γεγονός ότι πολλοί παραγωγοί παράγουν καλαμπόκι, αλλά δεν το πωλούν άμεσα, ώστε να έχουν τιμολόγια, καθώς το αποθηκεύουν. Αυτοί οι παραγωγοί έχασαν τις συνδεδεμένες, άδικα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image