Στα 6-8 ευρώ σήμερα η τιμή παραγωγού στα αμνοερίφια ενώ έρχεται άλμα το Πάσχα.

Οι έμπειροι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο ήδη από τώρα για “κενό” παραγωγής, κάτι που σε συνδυασμό με τη ζήτηση, θα πάει σίγουρα την τιμή παραγωγού, πάνω από τα 10 ευρώ το κιλό.

Σήμερα στην αγορά ο καταναλωτής αγοράζει αρνιά και κατσίκια σε τιμές από 7 έως 14 ευρώ το κιλό, ενώ το Πάσχα, σίγουρα αυτές θα εκτοξευθούν και στα 20 ευρώ το κιλό. Εκτός κι αν το εμπόριο με την ανοχή της κυβέρνησης παίξει τα γνωστά παιχνίδια για να πάρει τη μερίδα του λέοντος από το κέρδος.

“Καπέλο” και στο μοσχάρι

Featured Image

Επίσης το «καπέλο» που πήρε το μοσχάρι τους τελευταίους τέσσερις μήνες ήταν 0,50 λεπτά με αποτέλεσμα η τιμή κιλού να ανέρχεται σήμερα στα 13,50. Οι καταναλωτές υποστηρίζουν πως οι τιμές είναι χαμηλότερες στη Βαρβάκειο, με κρεοπώλη να υποστηρίζει πως στην αγορά το μοσχάρι πωλείται από 6,99 έως 9,99 ευρώ το κιλό.

Αυξήσεις στα ψάρια

Ταυτόχρονα, τα ψάρια είναι… απλησίαστα ακόμη και στη λαϊκή αγορά με τις σαρδέλες να πωλούνται στα 6 ευρώ. Μέσα σε έξι μήνες η τσιπούρα σκαρφάλωσε από τα 8 στα 10 ευρώ, η κουτσομούρα από τα 17 στα 23 ευρώ και το φρέσκο καλαμάρι από 21 στα 23 ευρώ.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από Alpha

Featured Image