Δήλωση Μανόλη Χνάρη – Χριστίνας Σταρακά, Υπεύθυνων Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής.

“Φαίνεται ότι για τον κ. Αυγενάκη, η διαδικασία κατάθεσης και συζήτησης προτάσεων από όλα τα κόμματα και τους φορείς για μια εθνική πρόταση τροποποίησης της ΚΑΠ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία τον καλέσαμε, είναι “αστεία”, όπως προκύπτει από τις σημερινές απαράδεκτες δηλώσεις του.

Δεν απορούμε για τον τρόπο που ο κ. Αυγενάκης αντιμετωπίζει τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Είναι ο ίδιος, ακριβώς, τρόπος που τον αντιμετωπίζει συνολικά το κόμμα του.
Καμία, όμως, δικαιολογία δεν αρκεί για να αποφύγει τον τεκμηριωμένο διάλογο.

Featured Image

Τον καλούμε λοιπόν, για ακόμη μία φορά, να αποδείξει στην πράξη ότι η επιστολή που απηύθυνε προς τα κόμματα και τους διάφορους φορείς δεν είναι προσχηματική και να έρθει άμεσα την αρμόδια Επιτροπή για έναν ουσιαστικό και ανοιχτό διάλογο, όπως αρμόζει στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής για την αγροτική πολιτική”, επισημαίνουν από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αυγενάκης σήμερα Τετάρτη από την Θεσσαλονίκη κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να συστρατευτούν, αξιοποιώντας την επιρροή και τις συμμαχίες τους, στην προσπάθεια για τροποποίηση της ΚΑΠ. Υπενθύμισε δε ότι η Ελλάδα διεκδικεί τη δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης του 2% της ΚΑΠ που αναλογεί σε κάθε χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν θεομηνίες και καταστροφές.