«Μπορεί να μην υπάρχουν τα μπλόκα, αλλά οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, αλλά ιδιαίτερα και για τις καταστροφές που έχει υποστεί η Θεσσαλία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αγρότες από την περιοχή της Θεσσαλίας το πρωί της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, με αφορμή τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την προσεχή Δευτέρα, αλλά και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κιλελέρ την Κυριακή το πρωί.

«Εδώ και έξι μήνες έχουν λυθεί λίγα πράγματα από τις καταστροφές που άφησαν οι πλημμύρες. 350.000 στρέμματα γης δεν θα καλλιεργηθούν φέτος», ανέφερε ο κ. Μαρούδας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την Κάρλα.

Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν λύσεις και χρονοδιαγράμματα, όπως και μεγαλύτερη ταχύτητα στην καταβολή των αποζημιώσεων. Έτσι το πρώτο μήνυμα θα σταλθεί την Κυριακή από το Κιλελέρ, ενώ την επομένη αντιπροσωπεία των αγροτών θα βρεθούν την Δευτέρα στην Αθήνα, όπου θα απαιτήσει λύσεις για τη Θεσσαλία.

Ο κ. Μαρούδας έθεσε τα τρία βασικά ζητήματα που αφορούν μέτρα αναπλήρωσης εισοδήματος για το 2024, να αλλάξει η ασφαλιζόμενη αξία από τον ΕΛΓΑ και τέλος να υλοποιηθούν μέτρα αποκατάστασης για τη Θεσσαλία.

Featured Image

Επίσης υποστήριξε ότι υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια από την κυβέρνηση και για να στηριχθεί η Θεσσαλία, αλλά και να ικανοποιηθούν αιτήματα που έχουν θέσει οι αγρότες.

Τέλος ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, ξεκαθάρισε πως η «κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που έχουμε θέσει και θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας».

Θυμίζουμε πως την Κυριακή είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Κιλελέρ στις 12 το μεσημέρι, ενώ η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το πρωί.

Πηγή: larissanet.gr

Featured Image