Το δρόμο για την επιστροφή τους στα μπλόκα πήραν οι αγρότες, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι αγρότες φέρεται ήδη να αξιολογούν θετικά εκείνο που αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, μέσω του οποίου επιστρέφει η τιμή της κιλοβατώρας σε επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης περίπου.

Σε σχέση με την επιστροφή πετρελαίου, οι περισσότεροι αγρότες χαρακτηρίζουν ψίχουλα τα συγκεκριμένα μέτρα, πόσο μάλλον τώρα που είναι να δοθούν και σε δόσεις. Το θετικό βέβαια είναι, πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η κυβέρνηση σκέπτεται σοβαρά το αφορολόγητο πετρέλαιο, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, δηλαδή από το 2025 και μετά.

Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στη σύσκεψη και στις κακές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις κουρεμένες επιδοτήσεις, με αγρότη, να καταγγέλλει ενώπιον του πρωθυπουργού, αναίτια μεταφορά πόρων από τον πρώτο πυλώνα στον δεύτερο…

Featured Image

Αγκάθι λένε οι πληροφορίες στη διαπραγμάτευση αποτελεί το ζήτημα των χιλιάδων εκτάσεων στη Θεσσαλία που είναι ακόμα μέσα στο νερό και άρα εκτός παραγωγής, αλλά και οι ζημιές από τις φωτιές στον Έβρο.

Σημειωτέον ότι κλείστηκε κι άλλο ραντεβού με τους αγρότες σε δεύτερο χρόνο με τον πρωθυπουργό ώστε να εξεταστούν τα ζητήματα των καμένων εκτάσεων και των πλημμυρισμένων. Οπότε εναπόκειται στα μπλόκα η χάραξη γραμμής για το επόμενο διάστημα αλλά και η απόφαση για κάθοδο ή όχι στην Αθήνα, πριν ή μετά το ραντεβού αυτό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image