Τον στόχο του να ξαναδώσει ζωή στην Γεωργική Σχολή Ασωμάτων ανέπτυξε στα μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Φουρφουρά Αμαρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας την Παρασκευή το βράδυ απαντώντας σε θερμή προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Μανουσάκη.

Ο ΥπΑΑΤ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που κάνει για επαναλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ σε δίκαιη και ορθολογιστική βάση, προς όφελος των αγροτών και υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός προχωρεί σε:

⦁ Διόρθωση ενιαίας ενίσχυσης 2023. Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις έως 10 Μαρτίου και έως το Πάσχα θα γίνει η διορθωτική πληρωμή του υπολοίπου των 88 εκατ. της βασικής ενίσχυσης, που δεν είχε απορροφηθεί.

⦁ Πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων εντός του Απριλίου – 245 εκατ. ευρώ.

⦁ Άνοιγμα αιτήσεων ΟΣΔΕ 2024 εντός του Μαρτίου ώστε να έχουμε χρόνο να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι για να πάμε σε όσο το δυνατόν καλύτερες πληρωμές φέτος.

⦁ Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις στα Οικολογικά Σχήματα η πληρωμή των οποίων, ύψους 425 εκατ. ευρώ, αναμένεται να γίνει έως το Πάσχα.

Featured Image

⦁ Έναρξη των διαδικασιών προκειμένου να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι για τα έτη 2014-2019. Έχουμε περιπτώσεις από το 2014 που δεν είχαν πληρωθεί ακόμα και αν είχαν δικαιωθεί σε δικαστήρια.

⦁ Ξεκίνησε η εκκαθάριση των 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ και αποδέσμευση των νομίμων. Όπως είπε ο ΥπΑΑΤ όσα ΑΦΜ κριθούν εντάξει από τον έλεγχο που γίνεται θα πληρωθούν κανονικά ενώ τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

⦁ Σταδιακός έλεγχος και πληρωμή όσων δικαιούχων έχουν προσφύγει και δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη για λάθη στην πληρωμή παρελθόντων ετών.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb από πύλες ΟΣΔΕ, ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία ξεμπλοκαρίσματος των 16.000 ΑΦΜ με τις πιο “εύκολες” περιπτώσεις και κάποιοι παραγωγοί έχουν ήδη ειδοποιηθεί για την εξέλιξη αυτή, ενώ έχει αρχίσει να φαίνεται και στους διασταυρωτικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ η εξέλιξη αυτή.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image