Το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας παρουσίασαν οι επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας HVA International σήμερα, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το σχέδιο έχει κατατεθεί υπόψη του πρωθυπουργού από την προηγούμενη Τετάρτη.

Στο σχέδιο θωράκισης της Θεσσαλίας περιγράφονται μεταξύ άλλων δράσεις για ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις όπως αυτή για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα, την προστασία των πόλεων από νερά σε περιπτώσεις που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλα. Όλες οι προτάσεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα αλλά και κοστολόγια.

«Επίσης, περιλαμβάνεται και ένα σχέδιο στρατηγικής για την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη σχετική βιομηχανία ενώ περιέχoνται διάφορα μέτρα και δράσεις που θα ωφελήσουν την περιοχή» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιλτιάδης Γκουζούρης.

Το σχέδιο χωρίζεται σε επιμέρους ενότητες. «Αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά την κάθε περιοχή, όπως τις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λάρισας, των ορεινών περιοχών αλλά και της λίμνης “Κάρλα”. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την κάθε περιοχή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μεμονωμένες προτάσεις: όλα τα σχέδια συνδέονται μεταξύ τους», σημείωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας.

Featured Image

Στην παρουσίαση δεν θα είναι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει:

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη: Σε λίγες ώρες ανακοινώνεται το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας HVA για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας μας στον πρωθυπουργό της χώρας. Εγώ απόψε είμαι όπως λέμε άγρυπνος στο Σιάτλ. Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κληθώ με την επιστημονική μου ομάδα να το ακούσω από τον πρωθυπουργό και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την πρόταση για την Θεσσαλία μας. Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει. Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση καθαρισμού των ρεμάτων και ποταμών στην προ daniel εποχή και οριστικής διαμόρφωσης των αναχωμάτων η οποία κοστίζει 530 εκατομμύρια και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα εγκριθεί από την κυβέρνηση ώστε το φθινόπωρο να μας βρει οχυρωμένους . Η πρόχειρη επιδιόρθωση των αναχωμάτων και ο ικανοποιητικός καθαρισμός των ρεμάτων της Μαγνησίας έχει ήδη γίνει και κόστισε 82.5 εκατομμύρια . Επιχειρήσαμε σε 395 σημεία και έγιναν οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις σύμφωνα με την κοινη στρατηγική με τα υπουργεία υποδομών , εσωτερικών και πολιτικής προστασίας . Άρα όσοι με ρωτάτε για την σημερινή ανακοίνωση του αντιπλημμυρική προγράμματος, κρατώ την ουσία που λέει ότι θα συνδιαμορφώσουμε με την κυβέρνηση την τελική πρόταση σε λίγο καιρό».

Την Δευτέρα συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει συμφωνηθεί η επιτροπή των αγροτών να είναι 15μελής και να εκπροσωπείται όλη η Θεσσαλία. Η ώρα ακόμη δεν έχει κλειδώσει και αύριο αναμένεται να σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου η λίστα αυτών που θα συμμετέχουν στην επιτροπή.

Πηγή: protothema.gr