Από αρκετές περιοχές της χώρας οι κτηνοτρόφοι μας αναφέρουν προβλήματα τις τελευταίες ημέρες με πολλές αποβολές λίγο πριν τις γέννες, αλλά και θανάτους νεογέννητων.

Ειδικά τις ημέρες με τις βροχές και την αλλαγή του καιρού οι κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι πολλά είναι τα ζώα που χάνονται, φέροντας νέες απώλειες.

“Μετά το ένα χαστούκι της οριζόντιας περικοπής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης έρχεται και άλλο χαστούκι για τους κτηνοτρόφους του Μυλοποτάμου. Από χθες επικοινώνησαν μαζί μου κτηνοτρόφοι για να σπεύσω στις μάντρες στους και να αντικρίσω πραγματικά αυτό το θλιβερό γεγονός με εκατοντάδες αρνιά που είναι ψόφια. Αλλά κι άλλα που ψοφάνε καθημερινά από πνευμονία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή απ’ ό, τι έχουμε διαπιστώσει… κρίμα… κρίμα… Από αύριο θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες για να δούμε πώς μπορούν να αποζημιωθούν αυτοί οι κτηνοτρόφοι… ή διαμέσου ΕΛΓΑ ή με κάποιον άλλο τρόπο”, αναφέρει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, κ. Γρύλλος Παπαδάκης.

Featured Image

Οι παραγωγοί ζητούν την παρέμβαση του ΕΛΓΑ για τυχόν αποζημιώσεις… καθώς αναφέρουν πως θα υπάρξει μεγάλη μείωση παραγωγής σε γάλα και κρέας.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image