Φέτος, οι μικροκαλλιεργητές της Ρουμανίας θα έχουν πρόσβαση σε στήριξη από ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 50.000 ευρώ/αγροτική εκμετάλλευση, μέσω της παρέμβασης DR-14 του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου.

Φαίνεται ότι η εκκίνηση αυτής της γραμμής χρηματοδότησης θα γινόταν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο.

Τις πληροφορίες θα είχε δώσει ο υπουργός Γεωργίας, Florin Barbu, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε στην έδρα του Υπουργείου Γεωργίας με τους εκπροσώπους της Save the Romanian Peasant Union (USȚR).

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της USȚR, Ion Păunel, στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη παρεμβάσεων με ευρωπαϊκά κονδύλια το 2024, ενώ η γραμμή χρηματοδότησης για τους μικρούς αγρότες έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Featured Image

Υπενθυμίζουμε ότι, μέσω του DR-14, οι μικροκαλλιεργητές θα έχουν πρόσβαση σε στήριξη 50.000 ευρώ/αγρόκτημα, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσουν συγχρηματοδότηση 15%.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτήν την υποστήριξη, το μέγεθος εκμετάλλευσης πρέπει να είναι μεταξύ 4.000 SO και 12.000 SO. Οι Λαχανοκαλλιεργητές σε Προστατευόμενες Περιοχές θα λάβουν επιπλέον βαθμολογία και μπορούν να συμμετάσχουν με τουλάχιστον 2300 SO.

Πηγή: agro-tv.gr

Featured Image