Νέες ζημιές στην Αιτωλοακαρνανία, που επλήγη και την Παρασκευή.

Στο στόχαστρο των έντονων καιρικών φαινομένων έχει μπει η περιοχή των Καλυβίων το τελευταίο τριήμερο. Το Σάββατο, τις απογευματινές ώρες, νέο μπουρίνι με ισχυρούς ανέμους και χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή, προκαλώντας νέες ζημιές σε περιβόλια και καλλιέργειες.

Ήταν δε τέτοια η ένταση των ανέμων που ξεριζώθηκαν και δένδρα, όπως αναφέρει το agrinio24.gr

Οι παραγωγοί είναι ανάστατοι βλέποντας τους κόπους της χρονιάς να καταστρέφονται και περιμένουν να καθησυχάσουν τα καιρικά φαινόμενα και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Ζημιές και στα Τρίκαλα

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε ισχυρό μπουρίνι που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή των Τρικάλων και ειδικότερα στα χωριά Πλάτανος, Ρίζωμα και Αρδάνειο.

Featured Image

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, η χαλαζόπτωση που διήρκησε 20 με 25 λεπτά ήταν αρκετά για να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές στα τρία χωριά αλλά και σε κάποια άλλα.

Στο επίκεντρο των καιρικών φαινομένων βρέθηκε το χωριό Πλάτανος του δήμου Τρικκαίων, εκεί όπου σημειώθηκε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες, αλλά και σε στέγες ποιμνιοστασίων, ενώ ξηλώθηκε και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Το χαλάζι συνοδευόταν από βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια προκαλώντας ζημιές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους προκλήθηκε βιβλική καταστροφή, ο Δήμος έστειλε άμεσα μηχανήματα, ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι, ενω αύριο Δευτέρα αναμένεται και η συνδρομή της Περιφέρειας και του ΕΛΓΑ.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θυμούνται άλλη φορά τέτοιου μεγέθους ζημιές από κακοκαιρία καθώς υπήρξαν και άλλες φορές στο παρελθόν καταιγίδες με ζημιές.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image