Έξι αγρότες από Παρακάρλια χωριά προχώρησαν σε μηνυτήρια καταγγελία κατά οποιουδήποτε υπευθύνου, με στόχο τη διερεύνηση των ευθυνών πολιτικών προσώπων και άλλων φορέων για τις πλημμύρες και τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της απουσίας αντιπλημμυρικών έργων και της έλλειψης προληπτικών μέτρων το Σεπτέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πέντε αγρότες είναι από το Στεφανοβίκειο και ο ένας από το Σωτήριο της Λάρισας, έχασαν την περιουσία τους στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες επτά μήνες μετά τα γεγονότα.

Featured Image

Με βάση τις επίσημες δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2023, που αποδεικνύουν τις ζημιές στη γεωργική τους παραγωγή και εξοπλισμό, οι αγρότες απαιτούν τη διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων που διαπράχθηκαν, λόγω της ανεπάρκειας προστατευτικών μέτρων από τις πλημμύρες.

Οι καταγγελίες τους περιλαμβάνουν την παραβίαση της υποχρέωσης της Ελλάδας να παρέχει επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνου πλημμύρας, όπως προβλέπεται από την Οδηγία 2007/60/ΕΚ, καθώς και την ανεπαρκή προστασία από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.