Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Agronewsbomb.

Με την κοινή γνώμη… παγωμένη από τις συνεχιζόμενες φωτιές και την μεγάλη οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή, δύσκολα είναι τα πράγματα για την κυβέρνηση σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενη, ενδιαφέρον θα έχει η εφετινή παρουσία Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, λίγο μετά την ευρεία νίκη στις εθνικές εκλογές και λίγο πριν τις δημοτικές και περιφερειακές.

Featured Image

Όσον αφορά στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, δύσκολα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει κάτι καινούργιο. Με αυτά τα δεδομένα, το πιθανότερο είναι να κινηθεί σε επίπεδο ήδη εξαγγελθέντων μέτρων, των οποίων η υλοποίηση προχωρά. Τέτοια είναι η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες, η πληρωμή πρώτης δόσης για τους επιλαχόντες νέους, που αργεί όμως, αλλά και η μείωση φόρων για τους συνεταιρισμένους και την συμβολαιακή, ένα μέτρο που όπως υλοποιείται εν πολλούς παραμένει… ανεφάρμοστο.

Κατά τα λοιπά, οι αγρότες αναμένουν μέτρα για τη μείωση της ψαλίδας από το χωράφι ως το ράφι, μέτρα που -δυστυχώς- είναι δύσκολο να ληφθούν δεδομένου ότι υπάρχει γραμμή για μείωση του πληθωρισμού, με τελικά ζημιωμένους κυρίως τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Και με τη διαφορά στο 41% στις πρόσφατες κάλπες, οι προσδοκίες όλων για μέτρα ελάφρυνσης, είναι εξαιρετικά φτωχές. Όπως αναμένουν μέτρα για τις αποζημιώσεις (που καταλήγουν με κριτήρια ασαφή και προκλητικά συνέχεια στους ίδιους και στους ίδιους), αλλά και τις επιδοτήσεις της ΚΑΠ, που με τους τραγικούς χειρισμούς του ΥπΑΑΤ δυο χρόνια τώρα, μάλλον θα κάνουν φτερά κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image