Συνεχίζονται τα φαινόμενα απληρωσιάς για εσπεριδοειδή εφετινής εσοδείας.

Παραμένει ένα… ατελείωτο ξέφραγο αμπέλι η εγχώρια αγορά των αγροτικών προϊόντων, με χαρακτηριστική την περίπτωση των πορτοοκαλιών.

Μετά τις πρακτικές κάποιων εμπόρων που εμφανίστηκαν στην Άρτα “καπάρωσαν” τις σοδειές και μετά εξαφανίστηκαν μη μαζεύοντας όλο τον καρπό, όπως είχαν συμφωνήσει με παραγωγούς, νέες πρακτικές ασυδοσίας παρατηρούνται στην αγορά.

Όπως καταγράφει σχετικό ρεπορτάζ του Agronewsbomb από την Αργολίδα, άλλος ένας έμπορος έχει πάρει πορτοκάλι από τον αγροτικό κόσμο και έχει συνάψει συμφωνίες, αλλά ακόμα κάποιοι παραγωγοί ψάχνουν τα χρήματά τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που κόπηκε το προϊόν.

Featured Image

Όπως λένε στο Agronewsbomb κάποιοι παθόντες παραγωγοί ετοιμάζονται ως τελευταίο μέσο πίεσης να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ενώ το κράτος και η επίσημη πολιτεία είναι φυσικά απούσα, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, μην προστατεύοντας τον κόπο και το μόχθο του αγρότη.

Καλό θα ήταν πάντως και οι παραγωγοί όταν προχωρούν σε κάθε λογής συμφωνίες πώλησης, να είναι πιο προσεκτικοί και να συμβουλεύονται… δικηγόρους για το πώς θα διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image