Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Ρουμανίας, με πέρασμα και από την Ελλάδα, αποφάσισε να αφήσει τον χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου για να φροντίσει τις καλλιέργειες στην αγροτική γη.

Πρόκειται για τον πρώην αμυντικό Cosmin Bărcăuan που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, εγκαταλείποντας την καριέρα του ως προπονητής για να διαχειριστεί αρκετές γεωργικές εκτάσεις που έχει ο Gigi Nețoiu στην πόλη Cetate, στην κομητεία Dolj.

Ο πρώην πρωταθλητής με τη Ντιναμό, που κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας είχε αντίπαλους στο Champions League τους Μέσι, Ροναλντίνιο και Αντριάνο, λέει ότι δεν ντρέπεται να οδηγεί τα τρακτέρ στα τοπικά γήπεδα.

«Στη ζωή πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για οτιδήποτε. Είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι νέες προκλήσεις. Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή μου αρέσει αυτό που κάνω και αυτό είναι που μετράει περισσότερο. (…) Διαχειριζόμαστε περίπου 2500 εκτάρια γεωργικής γης. Οι ευθύνες είναι υψηλές, δεν μπορείς να παίξεις με τίποτα εδώ. (…) Έχουμε εδώ (στο Cetate – όχι) 200 εκτάρια μπιζέλια για κατανάλωση, καλλιεργούμε καλαμπόκι. (…) Έχω οδηγήσει τρακτέρ στο παρελθόν, δεν ασχολούμαι με τους συνδυασμούς γιατί είναι μεγάλοι», αποκάλυψε ο Cosmin Bărcăuan σε συνέντευξή του στο ProSport .

Featured Image

Μετά την απόσυρσή του από το γήπεδο ποδοσφαίρου, ο Bărcăuan προσπάθησε να κάνει προπονητική καριέρα, αλλά στη Ρουμανία εκπαίδευσε μόνο την FC Voluntari II. Έτσι, δυσαρεστημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι προπονητές στη χώρα μας, τουλάχιστον προς το παρόν, αποφάσισε να αποσυρθεί.

«Τελείωσα την επαγγελματική μου άδεια με σκοπό την προπονητική, τελείωσα τη νομική, αλλά απλά δεν βρέθηκα σε αυτό που συμβαίνει τώρα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι πολύ σωστό. Ο τρόπος που τους φέρονται… Κανείς δεν τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο πρώην ποδοσφαιριστής.

Ο Cosmin Bărcăuan έχει 8 αγώνες για την εθνική ομάδα της Ρουμανίας και η αγωνιστική του καριέρα συνδέεται με ομάδες όπως το Πανεπιστήμιο Craiova, η Dinamo, η Shakhtior και ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: agro-tv.gr

Featured Image