Σε καλό δρόμο οι έλεγχοι με τα γεωχωρικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Να διαψεύσουν τις κάθε λογής… Κασσάνδρες που έβλεπαν πληρωμή ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, φαίνεται πως επιχειρούν σε ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι πληροφορίες από τη Δομοκού τονίζουν πως είναι πλέον πιο πιθανό η πληρωμή να αρχίσει να πραγματοποιείται από την Παρασκευή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Μάλιστα δίνουν ως πιο πιθανό σενάριο η πίστωση να τρέξει αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σε αυτό το σενάριο βασίζεται και η εντολή Αυγενάκη προς τους αρμόδιους, ώστε να περαιωθεί τάχιστα η διαδικασία και να μην υπάρχουν παράπονα από τους αγρότες.

Featured Image

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί από τους αρμόδιους, καθώς ακόμα φαίνεται να “παίζεται” είναι αν θα αρχίσει και η πληρωμή των μεταβιβάσεων. Επί του προκειμένου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα περαιωθούν όλες, αλλά υπάρχει ένα ενδεχόμενο κάποιες εξ αυτών να πληρωθούν άμεσα. Τέτοιες σε πρώτη φάση θα μπορούσε να είναι οι μεταβιβάσεις κληρονομιάς κ.ά.

Υπενθυμίζεται πως μόνο για τη βασική ενίσχυση (70%) θα δοθούν γύρω στα 550 εκατ. ευρώ, με τους παραγωγούς να βλέπουν μειωμένα ποσά σε σχέση με πέρσι. Όσοι μάλιστα έχουν δικαιώματα κάτω από 250 ευρώ στην πρώτη δόση, πληρώνονται όλο το ποσό που είναι να παίρνουν το Δεκέμβρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με την αναδιανεμητική και το υπόλοιπο της βασικής.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image