Παραγωγοί μιλούν και αξιολογούν όπως θα δείτε και στο βίντεο το μηχάνημα συγκομιδής ελιάς της εταιρείας Αυγέρος με την ονομασία Αίολος.

Ο κ. Βασίλης Χριστάκος είναι κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγός με ελαιοποιήσιμη ελιά και επιτραπέζια στην περιοχή της Ηλείας. Όπως λέει στην Εύφορη Γη το μηχάνημα Αίολος του έχει λύσει τα θέματα της συγκομιδής και έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς του. “Είχα δει προηγουμένως κι άλλα μηχανήματα, αλλά επέλεξα το Αίολος του κ. Αυγέρου, γιατί ήταν το πιο ευέλικτο και αποδοτικό στις ανάγκες τις δικές μου. Μου έκανε εντύπωση το πόσο εύκολα κινούνταν μέσα στο κτήμα, πράγμα που το καθιστά εύχρηστο στο χειριστή, γιατί απλώς μετακινείται και μαζεύει εν κινήσει τις ελιές. Το συγκεκριμένο είναι τρίκυκλο, ενώ ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα μοντέλα της εταιρείας για πιο επικλινή εδάφη. Συνολικά εγώ μαζεύω κάθε χρόνο 3.500 δέντρα και γι’ αυτό ξεκινώ νωρίς τη συλλογή”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστάκος.

Το εν λόγω μηχάνημα έχουν προμηθευτεί και τα αδέρφια Χρήστος και Λάμπρος Γιαννακόπουλος, έμπειροι ελαιοπαραγωγοί από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσουν την εκμετάλλευσή τους, να έχουν καλύτερες αποδόσεις και… ηρεμία περισσότερη, όπως αναφέρουν.

Όπως τονίζει ο Χρήστος: “το μηχάνημα αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να υπάρξει, είναι η τελειότητα. Κάναμε σημαντική επένδυση, αλλά θα έχουμε απόσβεση σε 2 μόλις χρόνια”, σημειώνει.

Featured Image

Η ταυτότητα της εταιρείας και στοιχεία επικοινωνίας

Η εταιρεία ΑΥΓΕΡΟΣ ιδρύθηκε το 1983 ως προσωπική εταιρεία με έδρα την Κάτω Αχαΐα και δραστηριοποιείται στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων. Το 2000 μεταφέρθηκε σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 7.000m2 στην Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, όπου συνέχισε τις δραστηριότητές της εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων της.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 26930 72210 και 26930 72211.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image