Άρχισε η συλλογή του θερμοκηπιακού καρπουζιού ενώ ακολουθούν και τα υπαίθρια, νωρίτερα φέτος λόγω καιρού.

Με καλούς οιωνούς όσο κρατάει ζεστός ο καιρός συνεχίζεται η συλλογή και εμπορία καρπουζιού. Τα πρώτα θερμοκηπιακά έχουν συλλεγεί εδώ και αρκετές ημέρες κυρίως στην Ηλεία, αλλά και στη Μεσσηνία, όπου έχει λιγότερες εκτάσεις.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μαλάμο, παραγωγό από τη Μεσσηνία με υπάιθρια καλλιέργεια καρπουζιού: “τα θερμοκηπιακά έχουν ξεκινήσει και πάνε πολύ καλά. Άρχισαν με 1 ευρώ το κιλό και σήμερα είναι στα 90 λεπτά. Αυτό οφείλεται και στις καλές καιρικές συνθήκες. Η ποιότητα είναι καλή και γενικά δεν υπάρχουν προβλήματα”.

Featured Image

Στη Μεσσηνία, όπως εξηγεί λόγω της καλλιέργειας ελιάς δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυνατότητες για επέκταση της καλλιέργειας καρπουζιού. “Εμείς θεωρώ πως θα αρχίσουμε να συλλέγουμε τα υπαίθρια σε κανένα εικοσαήμερο από σήμερα, δηλαδή μετά το Πάσχα”, δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Μαλάμος.

Καρπούζια Ηλείας

Ο κ. Νίκος Πασσάς, παραγωγός από το νομό Ηλείας σημείωσε: “μπορεί να είμαστε και από τους πρώτους που ξεκινήσαμε τη συγκομιδή στο θερμοκηπιακό καρπούζι. Η χρονιά πήγε πολύ καλά και η ποιότητα είναι εξαιρετική. Η αρχή έγινε με τιμές από 1 ευρώ έως 85 λεπτά. Οι τιμές αυτές ισχύουν και σήμερα ανάλογα το μέγεθος, την ποικιλία κ.λπ. Πρώτα αρχίσαμε με την ποικιλία Bostana που είναι πιο μικρά σε μέγεθος, πιο στρογγυλά και απευθύνονται στην εσωτερική, αλλά και στην εξωτερική αγορά. Οι αποδόσεις κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, της τάξης των 6 τόνων το στρέμμα. Ακολούθησαν τα Celine, που είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος και απευθύνονται κυρίως στις εγχώριες λαχαναγορές. Οι αποδόσεις στα Celine επίσης είναι σε υψηλά επίπεδα της τάξης των 7 τόνων ανά στρέμμα”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image