Πακέτο αποζημιώσεων αναμένεται να τρέξει τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι πληρωμές για ζημιές από τον Daniel σε παραγωγούς της Κορινθίας και της Αχαΐας, κατά το πιθανότερο θα γίνουν αύριο Τρίτη 23 Απριλίου.

Για την Θεσσαλία, παρότι, υπήρχε σκέψη για πληρωμές Daniel άμεσα, εντούτοις, άλλα ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ. Συγκεκριμένα:

Σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε την Δευτέρα 22 Απριλίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τονίζονται τα ακόλουθα:

3) Αποζημιώσεις

Featured Image

Α) ΕΛΓΑ

Στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 30η Απριλίου 2024 υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν σε παραγωγούς της Θεσσαλίας περί τα 12 εκ. €, για ζημιές του έτους 2023 -εκτός των θεομηνιών- οπότε αθροιστικά θα έχουν καταβληθεί περί τα 25 εκ. €, τα οποία αντιστοιχούν περί το 80% των συνολικών ζημιών του 2023.

Η εξόφληση των ζημιών από τις θεομηνίες “Daniel” και “Elias” προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2024, σύμφωνα με τις απόψεις του αρμόδιου Υποκαταστήματος, σχετικά με τον απαιτούμενο χρόνο καταχώρησης των πορισμάτων ζημίας.

Ήδη έχουν καταβληθεί 150 εκατ. ευρώ ως προκαταβολές για τις ζημιές που έχουν γίνει και η εξόφληση αναμένεται να ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι ήδη δεσμευμένα προς τον σκοπό αυτό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image