Η COAG εξέφρασε την «ανησυχία» της για τις τιμές των αμυγδάλων στην αρχή της συγκομιδής, αφού κατά την άποψή της δεν αντανακλούν την πτώση των αποδόσεων στα ξερά λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων και παρουσιάζουν «κερδοσκοπική» τάση.

Ο αγροτικός οργανισμός εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι, σε «πολύ σχετικές» περιοχές παραγωγής, η προγραμματισμένη αύξηση 8% «προσαρμόζεται προς τα κάτω μετά τις πρώτες συγκομιδές λόγω των επιπτώσεων της ξηρασίας και των παρασίτων».

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών και Αγορών της Κυβέρνησης της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, το κόστος παραγωγής είναι πάνω από 4 ευρώ/κιλό σε ξηρές εκτάσεις με χαμηλές κλίσεις ή κοντά στα 7 ευρώ/κιλό για ξηρές εκτάσεις με μεγάλες κλίσεις.

Featured Image

Η COAG έχει επισημάνει ότι οι τιμές στις διάφορες αγορές είναι περίπου 3,20 ευρώ/κιλό για τις «κομμούνες» ή 5,20 ευρώ/κιλό για τα βιολογικά, ανεξάρτητα από τις τιμές που αντικατοπτρίζονται στην αγορά Reus, η οποία για τον οργανισμό λειτουργεί σε χαμηλότερες τιμές. μη ρεαλιστικά ποσά.

Όσον αφορά την παραγωγή για αυτήν την εκστρατεία, οι οργανισμοί Asaja, COAG, Cooperativas Agro-alimentarias και Aeofruse έχουν κοινοποιήσει εκτίμηση της παραγωγής αμυγδάλου 122.304 τόνων, 8% πάνω από τη συγκομιδή της περασμένης σεζόν.

Πηγή: valenciafruits.com

Featured Image