Ένα ακόμα… “επεισόδιο” στην φετινή φαρσοκωμωδία με το πολύπαθο ΟΣΔΕ και τις πληρωμές.

Σε απόγνωση βρίσκονται αυτές τις ημέρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, από την περιφέρεια, δεκάδες ΚΥΔ, που στήριξαν τη μετάβαση των δεδομένων και γενικά της δήλωσης ΟΣΔΕ στο gov.gr, κάτι που ήταν και σαφής βούληση της κυβέρνησης, αλλά και της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ.

Αιτία, η πρόσφατη αποστολή διασταυρωτικών ελέγχων από τα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως άλλωστε προβλέπεται πριν από κάθε πληρωμή.

Featured Image

Σύμφωνα λοιπόν με τους ανθρώπους των ΚΥΔ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και καθυστέρησαν χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, για να γίνουν οι διαδικασίες με ασφάλεια για τους παραγωγούς και τις… επιδοτήσεις τους, αλλά το κυριότερο: Στα ΚΥΔ που προτίμησαν να μην υπογράψουν κάποια σύμβαση υποστήριξης με ιδιώτη πάροχο, οι διασταυρωτικοί περιλαμβάνουν κωδικούς λαθών εν συνόλω και γενικά, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση του λάθους σε κάθε περίπτωση και ανά ΑΦΜ, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων για τους παραγωγούς.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση, είναι αυτή των επικαλύψεων δηλωμένων αγροτεμαχίων, όπου παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχει μεν ενημερωτικό μήνυμα για τον παραγωγό και το ΚΥΔ, αλλά χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, με τους ανθρώπους των ΚΥΔ και τους αγρότες να καλούνται σε… μαντεψιά με άγνωστες συνέπειες για την επιδότηση, κάνοντας λόγο για “δυο μέτρα και δυο σταθμά” όσον αφορά στα ΚΥΔ. Άραγε εκεί στο ΥπΑΑΤ και την κυβέρνηση, έτσι εννοούν το δημόσιο ΟΣΔΕ και τη μετάβαση στο gov, που έχουν κάνει “σημαία” τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια;

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image