Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του κρασιού.

Το περίπτερο της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση που άνοιξε τις πύλες της χθες, εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος τόνισε ότι «το Ελληνικό κρασί επιστρέφει στο φυσικό του χώρο, την παγκόσμια σκηνή οίνου και ποτών, με μια εξαιρετική παρουσία που μας ωθεί στο να περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον».

Η εν λόγω έκθεση οίνου και ποτών διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) ο οποίος μέτρα 100 χρόνια ζωής , ιδρυτικό μέλος του οποίου υπήρξε η Ελλάδα μαζί με άλλα έξι κράτη.

Featured Image

Στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας, το οποίο ανέλαβε η Enterprise Greece εκθέτουν 40 παραγωγοί, ενώ βλέπει κανείς 50 ετικέτες και 2 εκθέτες, από το Οινοποιείο «Σκούρας» και την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Απελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ)».

Η δυναμική παρουσία διεθνών συμμετοχών από περισσότερες από 32 χώρες και η άρτια διοργάνωση της Vinitaly, δίνουν την ευκαιρία για ένα μοναδικό θεματικό ταξίδι, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ίδιους τους παραγωγούς, να ανακαλύψουν την ιστορία και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε μπουκάλι και να δοκιμάσουν από μια ευρεία γκάμα κρασιών, χωρίς να παραμερίζεται η επιχειρηματική χροιά που οι διοργανωτές έχουν προσδώσει σε αυτό την μεγάλη διοργάνωση.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρει σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την πετυχημένη παρουσία των ξεχωριστών οίνων της Ελλάδας.

Featured Image