Εκτενώς συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου G20, το ζήτημα της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να επισημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα έπρεπε να εξαιρείται από τις συζητήσεις αυτές.

Συγκεκριμένα τόνισε πως όποια πρωτοβουλία απομονώνει την Ρωσία δεν έχει πιθανότητες να είναι βιώσιμη, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά την λήξη των εργασιών της συνόδου στο Νέο Δελχί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία θα συνεχίσουν να συζητούν για την συμφωνία.

«Μίλησα με τον Μπάιντεν για τα F16 – Συνδέει συνεχώς το θέμα με τη Σουηδία»
Το ζήτημα της αναβάθμισης των τουρκικών F-16 έθεσε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, κατά τη σύντομη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, στο Νέο Δελχί.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν, έστω και όρθιοι. Εκεί συζητήσαμε και το θέμα των F-16», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τις δηλώσεις του με τη λήξη της συνόδου.

Featured Image

Σχολίασε πως ο Αμερικανός πρόεδρος επανειλημμένως συνδέει το ζήτημα των F-16 με την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ για το οποίο εκκρεμεί απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, λέγοντας πως και για το ζήτημα των μαχητικών οι ΗΠΑ έχουν να υπολογίσουν τα εμπόδια που θέτει το Κογκρέσο.

«Επανειλημμένως είπε ότι (η υπόθεση των F-16) συνδέεται με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ (…) Αν εσύ συνδέεις τα F-16 με τη Σουηδία και λες ότι υπάρχει το Κογκρέσο μου να υπολογίσω, έχω και εγώ το δικό μου Κογκρέσο που είναι η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση», τόνισε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ακόμη πως «η Σουηδία πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της» και πως «η προσέγγιση αυτή μας ενοχλεί σοβαρά».

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image