«Τώρα είναι αργά να μιλήσουμε… μια γυναίκα πέθανε με βασανιστικό τρόπο» έγραψε, σε ανάρτησή της στο Instagram, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση για τον τραγικό θάνατο της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση υπογράμμισε ακόμα, με νόημα, ότι «ένας σκύλος στα λάθος χέρια μπορεί να γίνει δολοφόνος. Ένα ζώο φτιαγμένο για να λατρεύει τον άνθρωπο, κατάφερε ένας ασυνείδητος να τον φτάσει να σκοτώνει».

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Ξεψύχησε στην αγκαλιά του γιου της η 50χρονη Ελισάβετ – Ευθανασία για τα τρία τσοπανόσκυλα που της επιτέθηκαν ζητά ο πρώην σύζυγος της

«Όταν περνάμε τους ενδιαφερόμενους από χίλιες διαδικασίες για να υιοθετήσουν έναν σκύλο, μας θεωρούν τρελούς» σημειώνει ακόμη η ιδρύτρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «A Promise to Animals» και δημιουργός της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray, ζητώντας συγγνώμη, μεταξύ άλλων, «για την τραγική κατάσταση αυτής της χώρας σε ότι αφορά την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων συντροφιάς».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση

Featured Image

«Τώρα είναι αργά να μιλήσουμε… Μια γυναίκα πέθανε με βασανιστικό τρόπο. Όμως όταν λέμε ότι δεν θα έπρεπε να αποκτά ο καθένας έναν σκύλο – ένα ζώο συντροφιάς, μας θεωρούν υπερβολικούς. Όταν περνάμε τους ενδιαφερόμενους από χίλιες διαδικασίες για να υιοθετήσουν έναν σκύλο, μας θεωρούν τρελούς. Γιατί είναι απλά ένας σκύλος. Σωστά;

Απλά ένας σκύλος που στα λάθος χέρια μπορεί να γίνει δολοφόνος. Ένα ζώο φτιαγμένο για να λατρεύει τον άνθρωπο, κατάφερε ένας ασυνείδητος να τον φτάσει να σκοτώνει.

Γιατί έτσι αποφάσισε να καλύψει το κενό του ανδρισμού του. Γιατί έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Γιατί η υποχρεωτική στείρωση είναι αντισυνταγματική. Γιατί η καταγραφή των ζώων είναι λάθος. Γιατί ακόμα και πολλές φιλοζωικές οργανώσεις χαρίζουν ζώα από εδώ και από εκεί.

Θέλω να πω ένα συγγνώμη για την τραγική κατάσταση αυτής της χώρας σε ότι αφορά την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων συντροφιάς. Ένα συγνώμη που χάθηκε έτσι μια γυναίκα – μητέρα δύο παιδιών. Ένα συγγνώμη στα σκυλιά που θα τιμωρηθούν που έκαναν αυτό που τους έμαθε να κάνουν ένας ηλίθιος. Ένας ηλίθιος που είναι βέβαιο ότι δεν θα τιμωρηθεί ποτέ που και που θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί όταν του γίνει μια απλή «σύσταση».

Featured Image