Ζημιά που ανέρχεται στο 50% των βαμβακοκαλλιεργειών, προκλήθηκε από την έλλειψη νερού άρδευσης στις εκτάσεις γύρω από τον ταμιευτήρα της Κάρλας και οι αγρότες καταγγέλλουν την Περιφέρεια ότι μεροληπτεί υπέρ των αγροτών στην Λάρισα, σε βάρος της Μαγνησίας.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο Χρήστος Πρίντζος πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κάρλας, ο οποίος τόνισε ότι επειδή φέτος το βαμβάκι είναι όψιμο και άργησε να φυτρώσει, λόγω των καιρικών συνθηκών και επειδή δεν ποτίζονται όπως πρέπει τα φυτά πέφτουν και καταστρέφεται η καλλιέργεια.

Ο πρόεδρος του ΤΕΟΒ εξήγησε ότι όταν δόθηκε το νερό για τη λίμνη Κάρλα οι αγρότες έδωσαν τις γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ και τις ιδιωτικές και άνοιξαν 10 ιδιωτικές γεωτρήσεις για την ύδρευση του Βόλου, με την υπόσχεση ότι θα είχαν δωρεάν νερό από τον ταμιευτήρα για άρδευση και δεν χρειαζόταν τις γεωτρήσεις.

Ο κ. Πρίντζος καταγγέλλει την Περιφέρεια για εμπαιγμό, λέγοντας ότι ενώ η Λάρισα για άρδευση 30.000 στρεμμάτων έχει γεμάτες τις λίμνες και τις τάφρους 1 και 2, οι αγρότες στην περιοχή της Μαγνησίας βρίσκονται στο έλεος του Θεού.
«Μας έδωσαν στις 7 Αυγούστου 3 μέρες για να ποτίσουμε, λες και ήμασταν ζητιάνοι, μας είπαν ότι θα έδιναν άλλες τρεις μέρες μετά τις 15 Αυγούστου, οι οποίες δεν δόθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε πάθει 50% στις καλλιέργειες βάμβακος», τόνισε.

Ο αγρότης είπε ότι άνοιξαν 17 γεωτρήσεις στον Ριζόμυλο, 10 στο Στεφανοβίκειο και 10 στην Χλόη για την ύδρευση του Βόλου και τα χωράφια έμειναν χωρίς νερό, ενώ κατήγγειλε ότι στη Λάρισα δεν έχουν μείνει από νερό και με τα έργα που έγινε έχουν νερό για δύο χρόνια.

Featured Image

Απαντώντας στις κατηγορίες που περιφερειάρχη ότι δεν έγινε λελογισμένη χρήση νερού, ο κ. Πρίντζος είπε ότι φέτος οι αγρότες πότισαν μόλις 1,5 μήνα τον Ιούνιο και στις αρχές Αυγούστου.
Όπως είπε ο κόσμος έχασε την παραγωγή από τα τριφύλλια λόγω των καιρικών συνθηκών, υπήρχαν αβαρίες για μέρες, όταν έσκαβαν για σωλήνες που υπήρχαν χρόνια στο έδαφος και οι αγρότες είναι απελπισμένοι.

Ο αγρότης ανέφερε ότι κανένας δεν ρυθμίζει ποιος και πότε θα πάρει νερό, ο καθένας κάνει ότι θέλει και τονίζει ότι οι αγρότες είναι διατεθειμένοι ακόμη και να πληρώσουν, παρά τις διαφορετικές υποσχέσεις, αλλά να έχουν νερό ακόμη και τον χειμώνα όπως είχαν τα χωράφια πριν, γιατί χάνουν τις καλλιέργειές τους, ενώ στον Ν. Λάρισας δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

«Καλό είναι όσοι είναι κατέβουν υποψήφιοι να μην περάσουν από τον Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο και Άγιο Γεώργιο, εκτός από την αντιπεριφερειάρχη κα Κολυνδρίνη που έστειλε υπόμνημα στην Αθήνα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΟΒ Κάρλας.

Πηγή: magnesianews.gr

Featured Image