Αξιοποιώντας τη θέση του Πρόεδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο Χρήστος Μπουκώρος ρώτησε τον ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη, για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των Αλιέων που πρόσφατα επλήγησαν σημαντικά, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στην περιοχή μας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε συγκεκριμένα: «Στηρίζουμε τους αλιείς μας που πρόσφατα επλήγησαν από τις πλημμύρες του Daniel. Το έχω ανακοινώσει, το λέω και επίσημα στους ίδιους, το λέω επίσημα σε εσάς, μετά το πέρας του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, αυτόματα προχωράει η διαδικασία εκταμίευσης περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των αλιέων του Παγασητικού, της Λάρισας και των Σποράδων».

θα πληρωθούν οι Αλιείς – Εκταμιεύονται 2,5 εκ. ευρώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Featured Image

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστος Μπουκώρος, τόνισε τη σημασία που έχει για τους Αλιείς η δήλωση του Υπουργού στη βουλή και η απόφαση για άμεση εκταμίευση της ενίσχυσης, καθώς είναι από τις σπάνιες φορές που ενισχύονται οι αλιείς μας, με ποσό της τάξεως των 2,5 εκ. ευρώ και στην τοποθέτησή του ρώτησε : «Αφορά όλες τις κατηγορίες αλιέων που δραστηριοποιούταν την συγκεκριμένη περίοδο στον Παγασητικό, στις Σποράδες και στο Αιγαίο; Πιστεύετε κύριε Υπουργέ, ότι περί τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, θα καταβληθούν τα χρήματα;».

Επιβεβαιώνοντας την ακρίβεια της ερώτησης- τοποθέτησης του κ. Μπουκώρου, ο ΥΠΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, εξειδίκευσε το χρόνο εκταμίευσης λέγοντας: «Περί τα τέλη Φεβρουαρίου θα γίνει η εκταμίευση, οι έλεγχοι από την Διεύθυνση Αλιείας προχωρούν, τα χρήματα είναι δεσμευμένα, η διάταξη για να υπάρχει ακατάσχετο περνά τώρα με το νομοσχέδιο, ολοκληρώνεται ο έλεγχος από την υπηρεσία, οπότε, εκτιμούμε, ότι τέλος Φεβρουαρίου θα πληρωθούν. Αφορά 480 αν θυμάμαι καλά τον αριθμό, 480 περιπτώσεις που έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν έδρα τις συγκεκριμένες περιοχές».

Κλείνοντας, τη γόνιμη συζήτηση για το θέμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χρήστος Μπουκώρος, σημείωσε αναφερόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, πως είναι ευχάριστο το νέο καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά πολλούς, μας ακούν, μας βλέπουν σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι της βουλής των Ελλήνων οι πολίτες αλλά κυρίως οι αλιείς μας, ένας κλάδος ευαίσθητος που διαρκώς πλήττεται από διάφορους παράγοντες και που σπανίως έχει ενισχυθεί. Την προηγούμενη φορά που ενισχύθηκε, ήταν λόγω μιας επίσης ακραίας συνθήκης, της πανδημίας του Covid επισήμανε ο Χρήστος Μπουκώρος, στη συνεδρίαση για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης».

Featured Image