Μετά το “πράσινο φως” για την ελεύθερη κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή αγορά των “νέων τροφίμων” (κάμπιες, σκουλήκια, μυρμήγκια και άλλα έντομα), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την έγκριση της κυκλοφορίας προϊόντων που έχουν υποστεί τροποποιητική παρέμβαση στο γονιδίωμα τους. Κοινώς, μετά τα έντομα, θα ταΐζουν τους Ευρωπαίους πολίτες και μεταλλαγμένα προϊόντα!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εδώ και χρόνια υπερασπίζεται τα αυθεντικά, βιολογικά, φυσικά προϊόντα της Ελληνικής γης. Η Ελληνική Λύση έχει διατρανώσει την αντίθεση της στην προώθηση γενετικά τροποποιημένων σπόρων εντός και εκτός κοινοβουλίου, ενώ αγωνίζεται για την στήριξη των αγροτών στους οποίους και πρέπει να κατευθυνθεί το σύνολο των κοινοτικών πόρων και ενισχύσεων.

Η προώθηση νέων ποικιλιών που έχουν υποστεί γενετικές παρεμβάσεις (Νέες Γονιδιακές Τεχνικές -NGTs-), από τις γνωστές πολυεθνικές που αναπτύσσουν τέτοιες ποικιλίες, δύναται να αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου τις αυθεντικές ποικιλίες, καθώς αυτοί οι νέοι σπόροι έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανθεκτικοί στη ξηρασία και απωθητικοί / μη-πρόσφοροι για τα ζιζάνια.

Εάν η χρήση τους μάλιστα συνοδευτεί από επιδοτήσεις προς τους αγρότες που ήδη αντιμετωπίζουν την εξαθλίωση, τότε είναι βέβαιο ότι αυτή η ολέθρια διαδικασία θα επιταχυνθεί.

Featured Image

Δυστυχώς, η Έκθεση ψηφίστηκε από τις συστημικές πολιτικές ομάδες και οι σπόροι που έχουν παραχθεί με Νέες Γονιδιακές Τεχνικές σύντομα θα είναι σε κυκλοφορία πανευρωπαϊκά.

Εδώ έχουμε και τον ορισμό της υποκρισίας. Οι ίδιες αυτές ομάδες προάγουν την δήθεν πράσινη ανάπτυξη, ως μέσο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Τα μεταλλαγμένα προϊόντα όμως, αποτελούν ύψιστη απειλή κατά της βιοποικιλότητας, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το περιβάλλον!

Ως Ελληνική Λύση θα αγωνιστούμε ενάντια στα εφιαλτικά τους σχέδια και όταν ο Ελληνικός λαός μας δώσει τη δύναμη, θα τα ανατρέψουμε.