Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ένας 77χρονος ο οποίος θανάτωσε με καραμπίνα 30 κατσίκες και τον τραυματισμό άλλων είκοσι!

Συγκεκριμένα, ο 77χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της ζωοκτονίας αιγοπροβάτων από δράστη που οπλοφορούσε, τετελεσμένης και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορίας κυνηγετικού όπλου και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και το ότι ωθήθηκε στην πράξη του από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος ή παρασύρθηκε από οργή ή βίαιη θλίψη που του προκάλεσε άδικη εναντίον του πράξη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για ζωοκτονία και 4 μήνες φυλάκιση για κάθε μία από τις λοιπές δύο πράξεις, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 34 μηνών με τριετή αναστολή.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείτο κι ένας 57χρονος για πλημμελή φύλαξη και παραχώρηση κυνηγετικού όπλου σε πρόσωπο χωρίς άδεια θήρας (ήταν αυτός που έδωσε την καραμπίνα στον 77χρονο) για τον οποίο το δικαστήριο με αίτημα του κ. Μπόλκα και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, έπαυσε τη δίωξη εφ’ όρου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από έξι χρόνια στις Επτά Πηγές της Ρόδου.

Featured Image

Συγκεκριμένα, εκεί μετέβη ο 77χρονος στις 28 Ιανουαρίου 2017 στις 5 το απόγευμα έχοντας μαζί του την κυνηγετική καραμπίνα που είχε πάρει από τον 57χρονο και χρησιμοποιώντας τη θανάτωσε 30 κατσίκες και στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά άλλες 20.

Οι τραυματισμένες κατσίκες ωστόσο δεν πέθαναν από τον πυροβολισμό αλλά από άλλη αιτία, αργότερα. Οι κατσίκες τη δεδομένη στιγμή επιτηρούνταν από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη τους.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πηγή: rodiaki