Σε ενημέρωση των αγροτών για τις επιδοτήσεις θα προχωρήσει ο Αγροτικός Ελαιουργικός – Οινοποιητικός – Σταφιδικός Συνεταιριστικός Ζακύνθου, σήμερα, Τετάρτη (29/11), στις 7 το απόγευμα, στο Θέατρο του Σαρακινάδου.

Η ενημέρωση θα γίνει από στελέχη της ‘’ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ’’, με την οποία συνεργάζεται ο Συνεταιρισμός για τις επιδοτήσεις.

“Θα πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά για το θέμα των επιδοτήσεων. Να έρθουν οι παραγωγοί στην εκδήλωση, να ακούσουν και να κάνουν ερωτήσεις για να λυθούν οι απορίες τους”
Δ. Βερτζάγιας.

Featured Image

Σύμφωνα με τον Διονύση Βερτζάγια, Πρόεδρο της Ένωσης, “Θα πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά για το θέμα των επιδοτήσεων, γιατί ισχύουν τα ίδια κονδύλια για τις επιδοτήσεις, όμως θα υπάρχει μια διαφοροποίηση στον τρόπο που θα φτιάχνει ο κάθε παραγωγός την αίτηση του. Εντάσσονται πλέον τα οικολογικά σχήματα. Έτσι, λοιπόν, ένας παραγωγός για να μπορέσει να κρατήσει τις επιδοτήσεις του, πρέπει να ενημερωθεί σωστά και να αποφασίσει για τον τρόπο που θα φτιάξει την αίτηση του, σε ποια, δηλαδή, οικολογικά σχήματα θα μπει και τι διαδικασίες χρειάζονται. Δεν είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αρκεί ο παραγωγός να είναι σωστά ενημερωμένος και να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Για αυτό, λοιπόν, καλό είναι οι αγρότες που κάνουν ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, να έρθουν στην εκδήλωση, να ακούσουν και να κάνουν ερωτήσεις για να λυθούν οι απορίες τους”.

Ο ίδιος για τη σημασία του προγράμματος, συμπλήρωσε: “Εάν ένας παραγωγός δεν είναι σωστά ενημερωμένος, δεν θα μπορεί να φτιάξει σωστά την δήλωση του, με αποτέλεσμα να χάσει χρήματα. Από την στιγμή τα χρήματα θα είναι όσα και πέρυσι, το αν θα τα πάρει ή όχι, θα εξαρτηθεί από την αίτησή του. Θα πρέπει μέχρι τέλος Δεκέμβρη που θα δοθούν οι εκκαθαρίσεις των επιδοτήσεων, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είναι καινούργιος ο κανονισμός και υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις”.

Πηγή: imerazante.gr

Featured Image