Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στο σύνολο των αγροτών της χώρας οι οποίοι είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με ποσά μειωμένα κατά μέσο όρο 30% και σε πολλές περιπτώσεις να μην έχουν πληρωθεί.

Δυστυχώς παρά τις περσινές αστοχίες και τα λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποσπασματική και με μεγάλη καθυστέρηση πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων της Κ.Α.Π, η παταγώδης αποτυχία συνεχίστηκε και φέτος με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έναρξη υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ και με αποκορύφωμα το φιάσκο στην πληρωμή της προκαταβολής, η οποία πραγματοποιήθηκε την 27η Οκτωβρίου.

Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο όπου το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί στα ύψη και η κλιματική αλλαγή έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, με αποτέλεσμα η ζωή των κατοίκων της υπαίθρου να γίνει ακόμη δυσκολότερη.

Παρά την ομολογία της πολιτικής ηγεσίας για την αποτυχία και την μεταβίβαση των ευθυνών στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος στην ουσία υλοποιεί το εγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο το οποίο κατέθεσε στην Ε.Ε η Κυβέρνηση σύμφωνα με το οποίο η βασική ενίσχυση θα είναι μειωμένη κατά 239 εκατομμύρια σε σχέση με το 2022 ήτοι 829 εκατομ. το 2023 έναντι 1068 εκατομ. το 2022 δεν πείθει κανέναν με μεγάλο χαμένο τον Έλληνα αγρότη.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση για άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την καταβολή των ενισχύσεων όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Featured Image

Σε αντίθετη περίπτωση οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Επιτέλους πρέπει να μπει τέλος στον εμπαιγμό του Έλληνα αγρότη.

Για τον Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Θεοχάρης Λιούρης

Featured Image