Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αγροτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Λάρισας και με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ  έφτασαν από Τύρναβο, Αγιά και Συκούριο σχηματίζοντας μια μακρά αυτοκινητοπομπή και διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, μέχρι την περιφέρεια (την παλιά νομαρχία).

Εκεί πέταξαν αμύγδαλα στην είσοδο θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για τα δύο μέτρα και σταθμά από τη μεριά της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις ενισχύσεις και αποζημιώσεις που δόθηκαν σήμερα μόνο σε συναδέλφους τους αμυγδαλοπαραγωγούς τριών χωριών της Μαγνησίας, ενώ οι ίδιοι έμειναν απλήρωτοι.

Πέταξνα αμύγδαλα στην είσοδο της περιφέεριας οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες (ΦΩΤΟ+video)

Από κοντά και οι παραγωγοί κερασιού από την Αγιά και οι παραγωγοί επιτραπέζιου σταφυλιού που επίσης εξαιρέθηκαν από τις αποζημιώσεις de minimis, ενώ σε  αγρότες από άλλες περιοχές καταβλήθηκαν ενισχύσεις.

Featured Image

 “Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού” κατέγραφαν σε πανό που  είχαν αναρτήσει και στάθηκαν στις αδικίες που έγιναν από την κυβέρνηση στις αποζημιώσεις. Οι παραγωγοί αμυγδάλου εξέφρασαν την αγανάχτηση τους για το γεγονός ότι η σοδειά τους παραμένει απούλητη στις αποθήκες και δεν έλαβαν καμιά βοήθεια από την κυβέρνηση.

https://www.thessaliatv.gr/