Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να φανούν σύντομα στις… τσέπες των αγροτών και μάλιστα στη χειρότερη χρονική στιγμή, μετά από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Agronewsbomb, από μεγάλες πύλες ΟΣΔΕ της χώρας, στο σύστημα φαίνονται τώρα πλέον τα ποσά της βασικής ενίσχυσης που δικαιούται ο παραγωγός που υπέβαλε δήλωση, αλλά και της αναδιανεμητικής, που αφορά παραγωγούς με καλλιέργεια έως 100 στρέμματα.

Featured Image

Όσον αφορά στα οικολογικά σχήματα οι πύλες προσπαθούν να βρουν τα βέλτιστα σενάρια για τους παραγωγούς, ώστε να αναπληρώσουν όσο μπορούν την απώλεια του πρασινίσματος. Αυτό φαίνεται πως θα έχει ως συνέπεια, πληρωμές σε δόσεις, δηλαδή πίστωση βασικής και αναδιανεμητικής έως το τέλος του έτους και… έχει ο Θεός για τα οικολογικά που είναι υπό επεξεργασία. Στο καλό σενάριο αυτά πάνε για πληρωμή πριν το καλοκαίρι και στο χείριστο… τον επόμενο Ιούνιο. Κατά τα άλλα κάποιοι ευαγγελίζονται ότι στηρίζουν τον αγροτικό τομέα, αφαιρώντας τους ταυτόχρονα πολύτιμους πόρους…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image