Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τις αρρυθμίες των πληρωμών των τελευταίων, που έκανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εκτός από την πλειοψηφία, που έλαβε από μερικά λεπτά έως μερικά ευρώ, υπάρχουν και κάποιοι που σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες από πύλες ΟΣΔΕ, ενώ είχαν πάρει κανονικά την προκαταβολή για τα αγρο-περιβαλλοντικά, τώρα περίμεναν την εξόφληση, αλλά είδαν στο λογαριασμό τους όλο το ποσό, δηλαδή της προκαταβολής, συν την εξόφληση.

Φυσικά πρόκειται για λάθος, ενώ οι συγκεκριμένοι παραγωγοί θα κληθούν το επόμενο διάστημα να επιστρέψουν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Βέβαια, τι θα γίνει αν ο παραγωγός ισχυριστεί ότι δεν έχει πλέον αυτά τα χρήματα και τα έχει ξοδέψει είναι ένα ζήτημα.

Featured Image

Μια άλλη περίπτωση αστοχίας πληρωμών, η οποία αποδεικνύει περίτρανα τι έγινε επί Λιβανού και Γεωργαντά στο ΥπΑΑΤ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι εκείνη των μεταβιβάσεων, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλήρωτες, αλλά σε κάποιες άλλες – αναφέρουν από έμπειρα ΚΥΔ- πληρώθηκαν δυο φορές, δηλαδή και σε εκείνον που μεταβίβασε δικαιώματα, αλλά και στον αποδέκτη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Agronewsbomb, αυτές τις ημέρες στον οργανισμό με τη βοήθεια έμπειρων τεχνικών γίνεται προσπάθεια να μπει μια σειρά όσον αφορά στους ελέγχους, τις διασταυρώσεις και μετέπειτα στις πληρωμές, μήπως και στρώσει το σύστημα…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image